H. Weinsteinas nuteistas dėl moters išžaginimo Holivude

Nešlovę užsitraukęs Jungtinių Valstijų kino titanas Harvey Weinsteinas (Harvis Veinsteinas) pirmadienį buvo nuteistas už moters išžaginimą prieš dešimtmetį, kai, pasak prokurorų, Holivude viešpatavo jo teroras aktorių karjeros siekiančių jaunų moterų atžvilgiu.

70-mečiui filmo „Bulvarinis skaitalas“ (Pulp Fiction) prodiuseriui, kuris kadaise buvo tarp įtakingiausių kino industrijos žmonių, gresia įkalinimas iki 24 metų, neskaitant bausmės, kurią jis jau atlieka už lytinius nusikaltimus Niujorke.

Jo auka Los Andželo byloje pirmadienį pareiškė, jog tikisi, kad jis „niekada gyvenime“ nebeišeis iš kalėjimo kameros.

„Tą 2013 metų naktį Harvey Weinsteinas visam laikui sunaikino dalį manęs ir aš niekada to nesusigrąžinsiu“, – pareiškime teigė moteris, teismo proceso metu vadinta „Jane Doe (Džein Dou) #1“.

Tą 2013 metų naktį Harvey Weinsteinas visam laikui sunaikino dalį manęs ir aš niekada to nesusigrąžinsiu. 

Per kelias savaites trukusį teismo procesą buvo išklausyti liudijimai apie kadaise įtakingo prodiuserio susitikimus su moterimis, bandžiusiomis įsitvirtinti kino pasaulyje.

Prokurorai piešė grobuoniškos pabaisos, kuri daugelį metų naudojosi savo fiziniu dydžiu ir profesiniais pasiekimais, kad nebaudžiamai žagintų ir išnaudotų moteris, paveikslą.

Prokurorų teigimu, aukos buvo įbaugintos ir baiminosi, kad jų karjeros žlugtų, jei jos pasisakytų prieš vyrą, tuo metu dominavusį Holivude.

Gandai apie netinkamą H. Weinsteino elgesį Holivude sklandė daug metų, tačiau dėl jo padėties šioje industrijoje mažai kas buvo pasirengęs mesti jam iššūkį.

Viskas pasikeitė 2017 metais, kai buvo paskelbti skandalingi kaltinimai H. Weinsteinui, pradėję judėjimą „#MeToo“ ir atvėrę galimybę moterims pasisakyti prieš seksualinį smurtą darbovietėse.

Nuo to laiko dešimtys moterų teigė tapusios H. Weinsteino aukomis.

Po nuosprendžio Niujorke, kuriuo jam skirta 23 metų laisvės atėmimo bausmė, sekė kaltinimai Los Andžele, susiję su keturiomis moterimis.

Pirmadienį po dvi savaites trukusių svarstymų prisiekusieji pripažino jį kaltu dėl trijų iš septynių kaltinimų – prievartinio išžaginimo, prievartinio oralinio sekso ir seksualinės penetracijos svetimkūniu. Šie kaltinimai susiję su „Jane Doe #1“; nusikaltimai buvo įvykdyti 2013 metų vasarį vieno Beverli Hilso viešbučio kambaryje.

Aštuoni prisiekusieji vyrai ir keturios moterys išteisino H. Weinsteiną dėl vieno kaltinimo prievarta grabinėjus kitą moterį.

Jie nepriėmė sprendimo dėl kaltinimų, susijusių su įtariamais kitų dviejų moterų užpuolimais. Viena iš šių moterų, pasak jos advokatų, yra Kalifornijos gubernatoriaus Gavino Newsomo (Gevino Niusomo) žmona Jennifer Siebel Newsom (Dženifer Sibel Niusom).

Los Andželo aukštesniojo teismo teisėja Lisa Lench (Liza Lenč) teismo procesą dėl šių kaltinimų paskelbė neteisingu.

H. Weinsteinui gresia laisvės atėmimo iki 18 metų bausmė už kaltinimus, dėl kurių jis buvo nuteistas, tačiau dėl sunkinančių aplinkybių bausmė gali būti pailginta iki 24 metų.

Antradienį advokatai vėl dalyvaus teismo posėdyje ir pateiks argumentus dėl bausmės skyrimo.

„Oskarą“ pelnęs prodiuseris neigė visus kaltinimus, o jo advokatas siekė pavaizduoti jo kaltintojas melagėmis, niekada neturėjusiomis lytinių santykių su jo klientu, arba moterimis, savo noru atsigulusiomis ant aktorių atrankos sofos, kad už seksą gautų geresnes sąlygas konkurencijos persmelktame kino pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o Holivude yra moteru ???

o Holivude yra moteru  ??? portretas
ten nuo seno, visas LGBTQ visu 78 --ONO -- lyciu kokteilis... ten tikraja prasme motery neymanoma surast , kaip beje ir vyra.

Po tiek

Po tiek portretas
Metų ką jie galėjo įrodyti? Ogi manau nieko. Patikėjo moterimis, kurios galimai kerštavo už negautus vaidmenis vėliau.

Arijas

Arijas portretas
Visos bedos Zemeje per "arabus".
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių