Pereiti į pagrindinį turinį

„Hezbollah“ intensyvino atakas prieš Izraelį

2023-11-24 09:31

„Hezbollah“ ketvirtadienį suintensyvino atakas prieš Izraelį iš Pietų Libano, kur per Izraelio apšaudymus žuvo septyni šios Irano remiamos grupuotės smogikai.

Scanpix nuotr.

Nuo karo tarp Izraelio ir islamistinio judėjimo „Hamas“ pradžios spalio 7 d. prie Libano ir Izraelio sienos vis fiksuojami susirėmimai. Tai kursto būgštavimus, kad gali kilti platesnis konfliktas.

„Hezbollah“ pareiškė, kad surengė daugiau kaip 20 atakų, nukreiptų prieš Izraelio karines pozicijas. Per vieną iš jų į karinę bazę Ein Zeitime Izraelio šiaurėje esą buvo paleistos 48 raketos „Katiuša“. Kitos atakos, nukreiptos prieš Izraelio poziciją pasienyje, metu, anot „Hezbollah“, buvo panaudota raketa „Burkan“.

Izraelio kariuomenė nurodė, kad reaguojant į paleistą ugnį, jos sraigtasparniai ir naikintuvai smogė į „Hezbollah“ priklausančią „teroristinę infrastruktūrą“, taip pat raketų paleidimo aikšteles.

Pasak šaltinių, trečiadienio vakarą per Izraelio smūgį į namą Beit Jahuno kaime žuvo „Hezbollah“ parlamentaro Mohamedo Raado sūnus Abbasas ir dar keturi žmonės, įskaitant du „Hezbollah“ elitinių pajėgų „Al-Radwan“ lyderius. Grupuotė vėliau paskelbė apie dar dviejų smogikų žūtis.

„Hezbollah“ teigia, kad savo veiksmais demonstruoja paramą „Hamas“.

Naujienų agentūros AFP skaičiavimu, smurtas tarp Izraelio ir „Hezbollah“ Libane iki šiol pareikalavo mažiausiai 109 gyvybių – nors tai daugiausiai „Hezbollah“ smogikai, šis skaičius taip pat apima mažiausiai keturiolika civilių. Tuo metu Izraelio pusėje, institucijų duomenimis, žuvo šeši kariškiai ir trys civiliai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų