„Hezbollah“ po aukšto rango vado žūties paleido 100 raketų į Izraelio pozicijas

  • Teksto dydis:

„Hezbollah“ pranešė, kad trečiadienį paleido 100 raketų „Katiuša“ į dvi Izraelio pozicijas po to, kai per Izraelio smūgį Libano pietuose žuvo grupuotės aukšto rango vadas.

„Atsakydami į priešo įvykdytą išpuolį ir žmogžudystę“ pietiniame pakrantės mieste Tyre, „Hezbollah“ kovotojai šimtu raketų „Katiuša“ atakavo dvi Izraelio pozicijas aneksuotose Golano aukštumose, teigiama grupuotės pareiškime.

Izraelis vis dažniau praneša apie nukautus aukšto rango „Hezbollah“ karinius vadus, griežtėja abiejų pusių retorika, o grupuotė leidžia raketas gilyn į Izraelio teritoriją.

Kilus karui Gazos Ruože tarp Izraelio ir „Hamas“ po spalio 7-osios atakos, „Hezbollah“ solidarizavosi su teroristine laikoma grupuote ir pastaraisiais mėnesiais beveik kasdien apsikeičia ugnimi su Izraeliu. Per šį laikotarpį daugiau nei 100 tūkst. libaniečių ir izraeliečių ties pasienio ruožu dėl saugumo turėjo palikti savo namus.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, per daugiau nei aštuonis mėnesius trunkantį smurtą per sieną Libane žuvo mažiausiai 494 žmonės, dauguma jų – kovotojai, tačiau tarp jų buvo ir beveik 95 civiliai gyventojai.

Izraelio pareigūnai teigia, kad žuvo mažiausiai 15 Izraelio karių ir 11 civilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Jei Iranas nebutu pagrasines kad isikis, tai Libanas jau butu sumaltas ir permaltas

Anonimas

Anonimas portretas
Laikas užbaigti su tais žydais.

Cha

Cha  portretas
Muslius tryda apėmė,jaučia kad bus kaip ir su hamiasais gazmiasais :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių