Senolis paaugliui šovė į galvą ir ranką: viskas dėl to, kad pasibeldė ne į tas duris

  • Teksto dydis:

Kanzaso gyventojai – įtūžę. „Neturėtum nerimauti, kad neteksi vaiko!“ – tokį pyktį ir protestus Amerikoje sukėlė, regis, eilinė paauglio klaida, virtusi tragedija. Brolius iš draugo namų pasiimti planavęs nepilnametis pasibeldė tiesiog ne į tas duris ir buvo pašautas, praneša LNK.

Šeimos narių teigimu, Ralfas per klaidą nuėjo į 115-ąją gatvę, o ne į 115 numeriu pažymėtą terasą. Šis įvykis šokiravo visą miesto bendruomenę. Įniršusius gyventojus prokuroras ragino nurimti.

„Galiu jus patikinti, kad baudžiamojo teisingumo sistema veikia ir veiks toliau. Kaip ir į bet kurią rimtą bylą, taip ir į šią žiūrime objektyviai ir nešališkai“, – kalbėjo prokuroras Zachary Thompson.

16-metį juodaodį vaikiną pašovė 84-erių baltaodis senjoras. Jam pateikti kaltinimai dėl pirmojo laipsnio užpuolimo ir ginkluotos nusikalstamos veikos.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Juodaodžiai – pavojuje. Prokurorai neneigė, kad incidentas turi rasizmo kvapą. Pulti paauglį ginklu senjoras galėjo ir dėl jo rasės. Tiesa, kaltinime galimas rasizmas neįrašytas.

„Mes vykdome įstatymus ir jų laikomės. Ir nesvarbu, iš kur esate kilęs, kaip atrodote, ar kiek turite pinigų, – visiems taikomi vienodi standartai“, – sakė prokuroras.

Įtariama, kad vyras vieną kartą šovė paaugliui į galvą, antrą sykį – į ranką. Pats kaltinamasis tikina, kad šovė įtardamas, kad kažkas bando įsilaužti. Policija iš pradžių 84-erių metų senjorą sulaikė apklausti. Vėliau – paleido. „Dėl šių kaltinimų buvo išduotas arešto orderis ir nustatytas 200 tūkst. dolerių užstatas“, – aiškino. Z. Thompson.

Tačiau Ralfo tėvas tikino, kad nenurims, kol šaulys nebus nuteistas. „Prokurorą perspėju: mes norime pateikti kaltinimus, nes jei jis bus paleistas, kitas juodaodis vaikas paskambins į duris ir galės būti vėl pašautas“, – kalbėjo paauglio tėvas.

Dabar Ralfas jau išleistas iš ligoninės ir po sužeidimų gydosi namuose. Beje, toks atvejis, kai gatvių supainiojimas baigiasi sužeidimais ar net mirtimi, – ne vienintelis toks Amerikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senis

Senis portretas
Amerikonams laikas susodinti negrus į laivus ir grąžinti iš kur paėmė. Į Afriką.

Petras

Petras portretas
Viskas ir taip labai aiśku,- nigeris norėjo apiplėšti senuką, galvojo, kad senolis nesipriešins, o tas buvo nepėščias, ir apsigynė.. ir nieko jis ten nesumaišė, jie nėra visiški debilai…tik va bėda tame, kad nigeriai dabar per daug aukštai galvas pakėlę,jei tik ką, iškart žviegia apie rasizmą…

Hm

Hm portretas
O kas Afrikoj gero, kas ka nusove?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių