Į JAV atvyko Rusijos lėktuvas, turintis paimti šnipinėjimu kaltinamus Maskvos diplomatus

Vašingtono tarptautiniame oro uoste šeštadienį nusileido Rusijos lėktuvas, turėjęs paimti keliolika Maskvos Jungtinių Tautų misijos diplomatų, kuriuos Vašingtonas kaltina šnipinėjimu, pranešė pareigūnai.

Maskvai įsiveržus į Ukrainą, Jungtinės Valstijos uždarė savo oro erdvę visiems Rusijos orlaiviams.

Tačiau lėktuvui „Iljušin Il-96“ buvo leista nutūpti Daleso tarptautiniame oro uoste. Nusileidimą patvirtino „FlightAware“ svetainė, kurioje stebimas visas oro judėjimas.

„JAV vyriausybė pritarė Rusijos vyriausybės užsakytam skrydžiui, kad būtų palengvintas Rusijos JT misijos darbuotojų, kurie buvo išsiųsti už piktnaudžiavimą gyvenamosios vietos privilegijomis, išvykimas“, – naujienų agentūrai AFP sakė Valstybės departamento atstovas.

„Ši speciali išimtis buvo padaryta siekiant užtikrinti, kad Rusijos misijos personalas ir jo šeimos nariai išvyktų iki mūsų nurodytos datos“, – pridūrė jis.

Jungtinės Valstijos pirmadienį nurodė iki kovo 7 dienos išsiųsti 12 Rusijos JT misijos narių.

Kitą dieną, vėlgi remdamosi įtariamu šnipinėjimu, JAV nurodė išsiųsti iš šalies JT sekretoriate dirbantį Rusijos pilietį.

„Tai priešiškas žingsnis prieš mūsų šalį“, – feisbuke teigė Rusijos ambasadorius Jungtinėse Valstijose Anatolijus Antonovas ir pridūrė, kad Maskva „visiškai atmeta“ JAV teiginius.

Pasak rusų diplomatinio šaltinio, Rusijos misijoje dirba apie 100 žmonių.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos diplomatailėktuvasJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių