Įkalintas buvęs Sakartvelo lyderis sako, kad protestuotojai pasipriešino Rusijos įtakai

Įkalintas buvęs Sakartvelo prezidentas Michailas Saakašvilis penktadienį pareiškė, kad antivyriausybiniai protestuotojai, šią savaitę privertę vyriausybę atsisakyti prieštaringai vertinamų teisės aktų, pasipriešino ne tik policijai, kuri prieš juos panaudojo ašarines dujas ir vandens patrankas, bet ir Rusijos įtakai.

„Jie puikiai pasipriešino prieš juos panaudotai brutaliai jėgai“, – rašė M. Saakašvilis savo „Facebook“ žinutėje ir pridūrė: „Jokia Rusija su savo žiauriu oligarchu negali jų nugalėti“, turėdamas omenyje Sakartvelo valdančiosios partijos įkūrėją milijardierių, kuris savo turtus susikrovė Rusijoje.

Ketvirtadienį Sakartvelo valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ paskelbė atsisakanti prieštaringai vertinamo įstatymo projekto, kuris daug kam primena Rusijos teisės aktus, naudojamus valdžios kritikams nutildyti. Penktadienį Sakartvelo parlamentas oficialiai jį atšaukė.

Pagal projektą žiniasklaidos priemonės ir nevyriausybinės organizacijos, gaunančios daugiau kaip 20 proc. savo finansavimo iš užsienio, būtų turėjusios užsiregistruoti „užsienio įtakos agentais“.

Šią savaitę Sakartvelo parlamentas minėtajam teisės akto projektui davė pirminį pritarimą, o tai sukėlė masinius protestus. Policija į tūkstančius demonstrantų nukreipė vandens patrankas ir ašarines dujas bei paskelbė įsakymą juos išsklaidyti.

Demonstracijos peraugo į platesnio masto protestus prieš tai, kas vertinama kaip Sakartvelo vyriausybės prokremliška pozicija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išvada

Išvada portretas
Slabo Ukrainai, ir Saakašviliui slabo...

matomai, kliedet pradejo slipsaedis...

matomai, kliedet pradejo slipsaedis... portretas
Karlsonas nuo Kyiyjyjevo stogo...

To KLIEDI, IŠDAVIKE

To KLIEDI, IŠDAVIKE portretas
Pidoraska kacape, gal kimstumeisi geriau?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių