Indijoje siaučiantis ciklonas pareikalavo dviejų gyvybių

  • Teksto dydis:

Rytų Indijoje siaučiantis ciklonas „Fani“, nešantis vėją, kurio gūsių greitis siekia 200 km per val., penktadienį nusinešė dvi gyvybes, pranešė vienas pareigūnas.

„Dabar galiu patvirtinti dvi mirtis. Vienas senas vyras vienoje iš prieglaudų mirė nuo širdies smūgio. Dar vienas žmogus išėjo į lauką per audrą nepaisydamas perspėjimų ir žuvo, kai ant jo nuvirto medis“, – naujienų agentūrą AFP informavo Odišos valstijos Specialiosios pagalbos tarnybos komisaras Bishnupada Sethi (Bišnupada Setis).

Plėšė alpinistų palapines

Už daugiau nei 900 kilometrų siaučiančios ciklono „Fani“ nešami smarkūs vėjai penktadienį plėšė palapines nuo Everesto šlaitų, pranešė pareigūnai.

Indijos Bengalijos įlankos pakrantę pasiekusios audros siautėjimas buvo jaučiamas visoje Pietų Azijoje, įskaitant aukščiausią pasaulio viršukalnę.

Nors itin galingas atogrąžų ciklonas neturėtų pasiekti Nepalo, tačiau šalies Meteorologinių prognozių skyrius pranešė, kad dėl stichijos šalyje laukiama sniego, lietaus ir stiprių vėjų.

Stiprūs vėjai nunešė maždaug 20 palapinių, stovėjusių antrojoje Everesto stovykloje 6 400 metrų virš jūros lygio.

„Labai stiprūs vėjai nuplėšė palapines nuo kalno, bet niekas nebuvo sužeistas“, – sakė Ekspedicijų operatorių asociacijos generalinis sekretorius Ishwori Poudelis (Išvoris Poudelis) naujienų agentūrai AFP.

Artėjant pavasariniam alpinizmo sezonui kelios alpinistų komandos dėl blogų oro sąlygų atidėjo savo aklimatizaciją ant Everesto šlaitų.

„Dėl šios audros mes veikiausiai sulauksime didelio snygio ir stiprių vėjų ant kalno“, – rašoma ekspedicijas organizuojančios bendrovės „Climbing the Seven Summits“ tinklaraštyje.

Pasak ekspedicijų organizatorių, alpinistams teks palaukti pagrindinėje stovykloje, kol audra praeis.

Nepalo vyriausybė įspėjo alpinistų ekspedicijas ir keliones organizuojančias kompanijas užtikrinti turistų saugumą ir perspėjo nekelti sraigtasparnių į orą.

Dešimtys tūkstančių alpinistų, kasmet atvykstančių į Nepalą tam, kad įveiktų aštuonias iš 14 aukščiausių pasaulio viršukalnių, atneša nemažų pajamų šiai skurdžiai Pietų Azijos šaliai.

Šiemet Nepalas išdavė rekordinį skaičių  – 377 leidimus alpinistams kopti į Everestą.

 


Šiame straipsnyje: LNK1IndijaciklonasFani

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių