Indiją skalauja liūtys ir potvyniai: žuvo 127 žmonės

Per pastarąsias keturias paras šiaurinėse Indijos valstijose dėl smarkių musoninių liūčių sukeltų potvynių ir nuošliaužų žuvo mažiausiai 127 žmonės. Kaip pranešė pirmadienį televizijos kanalas NDTV, daugiausia aukų užfiksuota Utar Pradešo valstijoje (87 žmonės) ir Biharo valstijoje (27 žmonės).

Leidinio „The Asia Age“ duomenimis, stichija pareikalavo aukų ir Utarakhando, Radžastano, Madhja Pradešo valstijose, kur žuvo trylika žmonių.

Biharo valstijos sostinėje Patnoje ir aplinkiniuose rajonuose uždarytos visos mokyklos, nedirba daugelis įstaigų, uždarytos parduotuvės ir krautuvėlės. Regiono vyriausybė paprašė Indijos karinių oro pajėgų atsiųsti du sraigtasparnius, kad būtų galima mėtyti iš oro maišus su maisto produktais ir medikamentais nukentėjusių rajonų gyventojams. Valstijoje sutriko traukinių eismas, nes apsemti bėgiai.

Scanpix nuotr.

Kaimyninėje Utar Pradešo valstijoje atšauktos atostogos valdininkams. Gelbėtojai evakuoja gyventojus iš potvynio zonų. Policija perkėlė apie 500 kalinių iš kalėjimo Balijos apygardoje į kitus kalėjimus po to, kai vanduo užliejo barakus.

Sinoptikai įspėja, kad liūtys artimiausiomis dienomis nesiliaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių