Indonezija veda derybas perversmo supurtyto Mianmaro krizei išspręsti

Indonezija trečiadienį pareiškė vedanti derybas su abiem Mianmarą purtančios politinės krizės stovyklomis, o jos užsienio reikalų ministrė gali apsilankyti šalyje, kad padėtų rasti sprendimą, tačiau kol kas vizito data nepaskirta. 

Šis pareiškimas buvo paskelbtas, kai iš vieno nutekinto Mianmaro vyriausybės dokumento paaiškėjo, kad Indonezijos diplomatijos vadovė Retno Marsudi ketina ketvirtadienį apsilankyti perversmo supurtytoje šalyje.   

Indonezija, svarbi diplomatinė žaidėja tarp pietryčių Azijos valstybių, informacijos apie ministrės kelionę nepatvirtino. Trečiadienį Džakarta sakė, kad joks vizitas nesuplanuotas. 

Visgi Džakarta neatmetė galimybės, kad R. Masudi vėliau gali apsilankyti Mianmare. Ji turėtų dalyvauti Mianmare planuojamame Pietryčių Azijos valstybių asociacijos (ASEAN) šalių užsienio reikalų ministrų specialiame susitikime, kurio data dar nepaskelbta. 

„Atsižvelgiant į pastaruosius įvykius ir virtinės ASEAN šalių išsakytas pastabas, dabar ne pats geriausias laikas vykti vizito į Mianmarą“, – žurnalistams Džakartoje sakė URM atstovas spaudai  Teuku Faizasyah (Teukus Faizasja).

“(Tačiau) Indonezija pasiryžusi toliau palaikyti kontaktus su visomis šalimis Mianmare“, – pridūrė jis.  

Kiek vėliau T. Faizasyah naujienų agentūrai AFP sakė: „Neatmetame vizito galimybės, tačiau turime atidžiai apgalvoti (jo datą).“

Šiuo metu Tailande viešinti R. Marsudi būtų pirmoji užsienio pasiuntinė, atvykusi į Mianmarą po vasario 1-osios perversmo.

Mianmaro chunta sustiprino jėgos panaudojimą prieš masinę ir daugiausia taikią pilietinio nepaklusnumo kampaniją, kurios dalyviai reikalauja sugrąžinti nušalintą civilinę šalies lyderę Aung San Suu Kyi (Aung San Su Či).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių