Pereiti į pagrindinį turinį

Internete – italo pagalbos šauksmas: namuose – mirusi sesuo, šalis mus apleido

2020-03-13 10:08
DMN inf.

Neapolyje nuo koronaviruso mirusios moters šeima buvo priversta laikyti jos kūną namuose ilgiau nei 36 valandas, nes laidojimo namai atsisakė gabenti mirusiąją, skelbia portalas aljezeera.com.

Stop kadras

Nors 47 metų Teresa Franzese sirgo epilepsija, tačiau buvo geros sveikatos. Praėjusią savaitę jai pasireiškė simptomai, susiję su koronavirusu. Moteris mirė šeštadienio vakarą.

Sekmadienio popietę jos brolis Luca, aktorius, vaidinęs televizijos seriale „Gomorra“, socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame prašė valdžios pagalbos.

„Aš darau šį vaizdo įrašą Italijos ir Neapolio labui. Mano sesuo mirė praėjusią naktį, tikriausiai dėl viruso. Aš laukiau atsakymų nuo praėjusios nakties“, – sakė jis.

Ji buvo patikrinta dėl viruso tik po mirties, brolio prašymu, ir nuo to laiko testas vėl buvo teigiamas. „Aš turėjau priversti juos ateiti ir atlikti testą. Aš turėjau izoliuotis. Galbūt ir pats užsikrėčiau. Norėdamas atgaivinti seserį, dariau jai dirbtinį kvėpavimą. Bet niekam nerūpi, niekas man neskambina. Mes esame sužlugdyti, Italija mus apleido“, – vaizdo įraše teigė Luca. 

Pranešama, kad namuose kartu su mirusiosios kūnu buvo ir pagyvenę moters tėvai bei kiti artimieji, įskaitant vaikus. Vėliau jiems buvo atliktas tyrimas dėl koronaviruso – šiuo metu laukiama rezultatų.

„Tai buvo pirmas atvejis Italijoje, kai žmogus, užsikrėtęs virusu, miršta namuose, todėl buvo šiek tiek painiavos, ką daryti“, – „Al Jazeera“ pasakojo vietos tarybos narys ir Kampanijos regioninės sveikatos komisijos narys Francesco Emilio Borrelli.

„Šeima rodo altruizmą, jie daro viską, ką gali, kad apsaugotų savo bendruomenę, o bendruomenė juos palaiko ir atneša maisto. Didelė problema yra tai, kad jie ten buvo uždaryti keturias dienas ir niekas neišmeta šiukšlių. Padėtis darosi nehigieniška ir mes nežinome, ką su tuo daryti. Kažkas turi jiems padėti“, – sakė jis.

Remiantis pranešimais, Teresa buvo ketvirtasis žmogus, miręs Kampanijoje, Italijos pietuose. Taip pat regione yra 122 patvirtinti teigiami atvejai.

Iki šiol daugiausia užsikrėtimo ir mirties atvejų buvo šalies šiaurėje.

Po to, kai Lucos vaizdo įrašas pasklido internete, vietiniai laidojimo namai sutiko paimti Teresos kūną.

„Tai buvo siurrealistiška. Mes naudojome kaukes, sterilius batus, kostiumus, akinius ir pirštines. Luca ir kitas giminaitis buvo ten, bet kiti šeimos nariai visi buvo kitame kambaryje“, – sakė Pasquale Pernice, vienas iš „Aprea“ laidojimo namų darbuotojų.

Kūnas buvo nuvežtas į kapines ir palaidotas. Jokių šeimos narių nebuvo.

„Jei padėtis dar labiau pablogės ir mes turėsime tai padaryti dar kartą, mes padarysime. Tai yra mūsų darbas“, – sakė P. Pernice.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų