Internetinis iššūkis pasibaigė tragiškai: tėvai pralaimi kovą dėl 12-mečio gyvybės palaikymo

Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) teisėjai trečiadienį atsisakė priimti skubų nutarimą tėvų prašymu įpareigoti ligoninę tęsti komos būsenoje esančio brito berniuko gyvybę palaikantį gydymą.

Šeima, nepaisydama medikų rekomendacijų, desperatiškai siekė, kad nebūtų išjungti berniuko gyvybę palaikantys aparatai.

Londono karališkojoje ligoninėje 12-mečio Archie Battersbee (Arčio Baterzbio) gyvybę palaikantys aparatai turėjo būti atjungti trečiadienį 11 val. (13 val. Lietuvos) laiku. 

Tačiau berniuko tėvai kreipėsi į EŽTT, siekdami paskutinę minutę užkirsti kelią ligoninei nutraukti jo gydymą.

Visgi Prancūzijos Strasbūro mieste įsikūręs EŽTT išplatintame pareiškime nurodė nusprendęs „netaikyti prašomos laikinosios apsaugos priemonės“. Pasak Teismo, tokie prašymai tenkinami tik „išimtiniais atvejais“.

Berniuko mama Hollie Dance (Holi Dans) išplatintame pareiškime pasmerkė šį „širdį veriantį posūkį“ ir pažadėjo: „Mes kovosime iki galo už Archie teisę gyventi.“

„Dabar turime kovoti, kad sužinotume, ar galėsime jį iš čia išvežti, kad jis galėtų oriai mirti paliatyviosios slaugos ligoninėje. Tai itin neteisinga“, – sakė ji žurnalistams prie ligoninės.

Archie Battersbee. / Scanpix nuotr.

Londono karališkosios ligoninės, kurioje gydomas Archie, vadovybė anksčiau sakė, kad nesiims jokių veiksmų berniuko atžvilgiu, „kol nebus išspręsti visi teisiniai klausimai“.

Ar tai ir yra šios šalies kelias pirmyn, kai mums leidžiama numarinti vaikus, nes jie turi negalią?

Balandžio 7 dieną Archie mama rado sūnų namuose be sąmonės. Ant jo galvos matėsi veržimo žymių. Berniuko tėvai mano, kad jis veikiausiai bandė atlikti kažkokį internetinį iššūkį, kuris baigėsi tragiškai.

Šeima nori išvežti Archie gydyti į užsienį.

„Jei ši šalis negali arba nenori jo gydyti, kokia žala būtų padaryta leidus jam išvykti į kitą šalį?“ – sakė H. Dance žurnalistams prieš EŽTT paskelbiant pareiškimą.

„Kovosiu iki galo. Ar tai ir yra šios šalies kelias pirmyn, kai mums leidžiama numarinti vaikus, nes jie turi negalią? Kas toliau?“ – kalbėjo moteris.

Jungtinės Karalystės teismai nusprendė, kad Archie gyvybę palaikančio gydymo nutraukimas atitinka jo interesus, nes gydytojai mano, kad jo smegenys mirusios. 

Šiuo metu berniuko gyvybė palaikoma įvairiomis medicinos intervencijomis, įskaitant dirbtinę plaučių ventiliaciją ir gydymą vaistais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatinis idiotas

Vatinis idiotas portretas
Lanzbergiių ir koncervatorkų darbas?

Pasimelskime už ši jauną žmogų,UŽ JO SVEIKATĄ

Pasimelskime už ši jauną žmogų,UŽ JO SVEIKATĄ portretas
Dievo Motina Nuolatine Gelbėtoja, Tavo dieviškasis Sūnus, kurį kadaise laikei rankose, išklauso kiekvieną Tavo prašymą. Pavesk jam šį ligonį, už kurį Tave šiandien nuolankiai meldžiu. Tik ištark žodį, ir jam bus sugrąžinta sveikata. Neatsakyk šios malonės! Ligoniai džiaugiasi ypatingu Tavo gerumu – išmelsk Jėzų, kad išsaugotų mums šio brangaus ligonio gyvybę. Tu pati būk jam meilia ir gailestinga gydytoja, ir Tau padedant jis tikrai atgaus jėgas. Tačiau jei Dievas, kurio valia valdo visą pasaulį, nuspręstų kitaip, tada, geroji Motina, suteik šiam ligoniui jėgų, kad priimtų karčiąją taurę ir ramiai pasiduotų visagalio Dievo nutarimui. Duok jam kantrumo ir saugok jį nuo nevilties! Marija, Tu esi visagalė ir gali mus paguosti. Tu esi geriausia Motina ir trokšti mums padėti. Todėl maloningai mus išgirsk ir ateik į pagalbą. Amen.

tomas

tomas portretas
o zudika jau surado?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių