Pereiti į pagrindinį turinį

Iš Irako išvedama dalis vokiečių karių

2020-01-07 08:13

Vokietija išveda dalį Irake dislokuotų savo karių, priklausančių koalicijai, kovojančiai su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), antradienį pranešė Gynybos ministerija.

Heiko Maasas
Heiko Maasas / Scanpix nuotr.

Apie 30 karių, dislokuotų Bagdade ir Tadži, bus perkelti į Jordaniją ir Kuveitą, naujienų agentūrai AFP sakė Gynybos ministerijos atstovas. Jo teigimu, karių išvedimas „netrukus prasidės“.

Su IS kovojančioje koalicijoje yra apie 415 vokiečių karių, o maždaug 120 dislokuoti Irake.

Toks sprendimas priimtas po praėjusios savaitės JAV bepiločio orlaivio smūgio, per kurį Bagdade nukautas vienas įtakingas iraniečių generolas.

Sekmadienį Irako parlamentas priėmė rezoliuciją, kuria raginama iš šalies išvaryti JAV vadovaujamos koalicijos prieš IS karius.

Vėlų pirmadienį Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas (Heikas Masas) sakė, kad vokiečių kariai Irake dislokuoti remiantis tuo, kad „turime Irako vyriausybės ir parlamento kvietimą“.

„Jei to daugiau nebebus,.. tada neturėsime teisinio pagrindo ten būti. Turime kuo greičiau dėl to pasitikslinti su atsakingais asmenimis Bagdade“, – pridūrė jis.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) ir JK premjeras Borisas Džonsonas (Borisas Džonsonas) išvakarėse bendrame pareiškime ragino Iraką nepakenkti kovai su IS džihadistais.

„Šiomis aplinkybėmis nepaprastai svarbu išsaugoti [su IS kovojančią] koaliciją. Raginame Irako vadovybę toliau užtikrinti būtiną paramą koalicijai“, – rašoma bendrame lyderių pareiškime.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų