Irane įvykdytos mirties bausmės trims nuteistiems narkotikų kartelio nariams

  • Teksto dydis:

Irane trečiadienį įvykdytos mirties bausmės trims nuteistiems narkotikų kartelio nariams, pranešė teismų sistema.

Mirties nuosprendžiai įvykdyti Jungtinėms Tautoms įspėjus dėl labai didelio egzekucijų šioje šalyje skaičiaus.

„Šį rytą po teisinių procedūrų įvykdytos mirties bausmės trims gaujos „Panjak“ – didžiausio kokaino platintojų kartelio, kuris buvo tarp pagrindinių šalies narkotikų kartelių – nariams“, – pranešama teismų interneto svetainėje „Mizan Online“.

„2014 metais buvo sulaikyti šeši šios gaujos nariai. Sulaikymo metu iš gaujos narių paimta kilogramas kokaino, opijaus ir metamfetamino“, – sakoma pranešime.

Iranas pagal įvykdomų egzekucijų skaičių pasaulyje atsilieka tik nuo Kinijos, nurodo žmogaus teisių gynimo grupės.

Pirmadienį Irane įvykdytos mirties bausmės dviem žmonėms, nuteistiems retoje Korano išniekinimo ir pranašo Muhammado (Muhamado) įžeidimo byloje. Tuo pasipiktino JAV ir žmogaus teisių organizacijos.

Jungtinių Tautų žmogaus teisių vadovas Volkeris Turkas (Volkeris Tiurkas) antradienį perspėjo, kad Iranas, jo žodžiais, žengia pasibjaurėtinu keliu ir kad šiemet šioje šalyje vidutiniškai įvykdoma po daugiau kaip 10 egzekucijų per savaitę.

Šiemet Irane mirties bausmės jau įvykdytos daugiau kaip 210 žmonių, daugiausia nuteistų dėl narkotikų, bet JT pareiškime sakoma, kad tikrasis skaičius turbūt yra gerokai didesnis.

2022-aisiais šalyje buvo pakarta 75 proc. daugiau žmonių nei 2021-aisiais, sakoma balandį paskelbtoje Norvegijoje įsikūrusios organizacijos „Iran Human Rights“ (IHR) ir Paryžiuje įsikūrusios „Together Against the Death Penalty“ (ECPM) bendroje ataskaitoje.

Pernai Irane įvykdytos mažiausiai 582 mirties bausmės. Šis skaičius Irane buvo didžiausias nuo 2015-ųjų ir gerokai viršijo 2021-aisiais fiksuotą skaičių – 333 atvejus, nurodė organizacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vaje vaje, kokie baisūs tie persai. Kaip galima karti nusikaltėlius ? Kur žiūri žmogaus teisių stebėtojai ? Nusikaltėlius reikia paleisti į laisvę !!!

Įtariu,

Įtariu, portretas
kad tam Irane nei morganėlių, nei aušryčių nėr.

Jonas

Jonas portretas
O,kaip kitaip,snegenėles parazitų pasiekti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių