Pereiti į pagrindinį turinį

Irane koronavirusas išplito į beveik visas provincijas, aukų skaičius pasiekė 92

2020-03-04 15:18

Iranas trečiadienį pranešė apie 15 naujų mirčių nuo Kinijoje prasidėjusio ir išplitusio naujojo koronaviruso ir dar 586 užsikrėtimo atvejus. Iš viso šalyje iki šiol nuo koronaviruso mirė 92 žmonės, 2 922 užsikrėtė.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

„Per paskutines 24 valandas nustatyti 586 nauji užsikrėtimo atvejai. 15 žmonių, deja, mirė“, – sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas.

Pasak atstovo, labiausiai nukentėjo Teherano ir Kumo provincijos. Teherano provincijoje užfiksuoti 253 nauji atvejai, o Kumo – 101.

Šventasis šiitų miestas Kumas, esantis į pietus nuo Teherano, yra koronaviruso protrūkio Irane epicentras. Vasario 19 d. Kume pranešta apie pirmąsias koronaviruso aukas.

Irano institucijos nuo to laiko bando sukontroliuoti spartų koronaviruso plitimą: uždarytos mokyklos, atšaukti dideli kultūriniai ir sporto renginiai, sutrumpintos darbo valandos. Nepaisant to, Irano prezidentas Hassanas Rouhani trečiadienį teigė, kad koronavirusas išplito į beveik visas šalies provincijas, kurių yra 31.

„Ši liga yra plačiai paplitusi. Ji pasiekė beveik visas mūsų provincijas ir, kita vertus, tai pasaulinė liga“, – sakė prezidentas.

Pasak H. Rouhani, atsižvelgiant į šalies gydytojų ir seselių įgūdžius, Iranas susitvarkys su protrūkiu per kuo trumpesnį laikotarpį, išvengdamas didelio aukų skaičiaus

Kaip nurodo agentūra „Reuters“, remdamasi „informuotu šaltiniu“, tarp užsikrėtusių Irane yra pirmasis viceprezidentas Eshaqas Jahangiris, tačiau oficialaus patvirtinimo negauta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų