Pereiti į pagrindinį turinį

Irane nuo koronaviruso mirė svarbus valdininkas

2020-03-02 09:26

Pirmadienį mirė Irano tikslingumo suvokimo tarybos, patariamosios institucijos prie Irano aukščiausiojo vadovo, narys Seyyedas Mohammadas Mirmohammadi. Tai pranešė naujienų agentūra „Fars“.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

Tiksli mirties priežastis nenurodoma. Bet agentūra pažymi, kad anksčiau valdininkui buvo nustatytas koronavirusas. Sekmadienio vakarą jis buvo paguldytas į vieną iš Teherano ligoninių.

Velioniui buvo 72 metai. Jis du kartus buvo renkamas Irano Medžliso (parlamento) deputatu ir atstovavo Kumo provincijai.

Irano sveikatos apsaugos ministerija apie pirmuosius užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejus šalyje pranešė vasario 19 d. Infekuotieji buvo rasti Kumo mieste. Oficialiais duomenimis, iki šiol Irane patvirtinti 978 užsikrėtimo atvejai, mažiausiai 54 infekuotieji jau mirė.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukelto susirgimo protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip 55-iose šalyse.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino daugiau kaip 80 tūkstančių užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, 2912 infekuotųjų jau mirė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų