Irane nužudytas garsus kino režisierius D. Mehrjui

  • Teksto dydis:

Vienas garsiausių Irano kino kūrėjų Dariushas Mehrjui (Dariušas Mehrdžujus) ir jo žmona šeštadienio vakarą buvo mirtinai sužaloti jų namuose netoli Teherano, sekmadienį pranešė pareigūnai.

83 metų vyras buvo susijęs su Irano naująja kino banga. 1969 metais jis sukūrė „Karvę“ (The Cow, Gaav) – vieną pirmųjų šio judėjimo filmų.

„Per pirminį tyrimą nustatėme, kad Dariushas Mehrjui ir jo žmona Vahideh Mohammadifar (Vahidė Mohamadifar) mirė nuo daugybinių durtinių žaizdų kakle“, – sakė Hosseinas Fazeli-Harikandi (Hoseinas Fazelis Harikandis), Alborzo provincijos, esančios netoli Teherano, vyriausiasis teisėjas, rašo interneto naujienų agentūra „Mizan“.

Sekmadienį laikraščio „Etemad“ paskelbtame kino kūrėjo žmonos interviu sakoma, kad jai buvo grasinama, o jų namai buvo apvogti.

„Tyrimas atskleidė, kad nebuvo pateikta jokių skundų dėl neteisėto patekimo į Mehrjui šeimos vilą ir jų daiktų vagystės“, – sakė H. Fazeli-Harikandi.

Žymiausi D. Mehrjui filmai be „Karvės“ buvo 1970-ųjų „Mr Gullible“ (Aghaye Halou), 1977 metais pasirodęs „The Cycle“ (Dayereh-ye Mina), 1987-ųjų „The Tenants“ (Ejareh-Nesheenha), 1990-ųjų „Hamoun“, 1993 metais pasirodžiusi „Sara“, 1995-ųjų „Pari“ ir 1997 išleistas „Leila“.

Visi šie filmai buvo rodomi viename D. Mehrjui pagerbti skirtame renginyje Paryžiuje.

1980–1985 metais jis gyveno Prancūzijoje, kur kūrė dokumentinį filmą „Journey to the Land of Rimbaud“,

Grįžęs į Iraną jis sukūrė didelio populiarumo sulaukusią juostą „The Tenants“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Ir amerikieciai zudo sistemai neytikusius...nieko naujo

onanistui

onanistui portretas
gal nuo tavęs, išgama, pradėti?

Anonimas

Anonimas portretas
Saunuoliai tie persai. Zudyti tuos Amerikos bybciulpius demokratinius isgamas. .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių