Pereiti į pagrindinį turinį

Ispanija padidino savo COVID-19 aukų skaičių dar daugiau nei tūkstančiu

2020-06-19 17:31

Ispanija, pirmąkart per beveik dvi savaites atnaujinusi COVID-19 aukų statistiką, šį skaičių padidino dar daugiau nei tūkstančiu, pareigūnams peržiūrėjus susikaupusius nenuoseklius duomenis.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Scanpix nuotr.

Iki penktadienio nuo koronavirusinės infekcijos mirė mažiausiai 28 313 žmonių, pranešė sveikatos apsaugos pareigūnai. Madridas birželio 7-ąją liovėsi reguliariai skelbti atnaujinamus duomenis apie epidemijos dinamiką, kai aukų skaičius išaugo iki 27 136.

Nuo protrūkio pradžios šalyje taip pat patvirtinta daugiau nei 244 tūkst. užsikrėtimo atvejų, nors oficialaus imunizacijos tyrimo duomenys rodo, kad virusu iš viso galėjo užsikrėsti apie 5 proc. gyventojų, kurių šalis turi iš viso 47 milijono.

Ispanijos sveikatos apsaugos ministras pareiškė, kad per pastarąsias šešias savaites – nuo to laiko, kai Ispanija pradėjo švelninti visuotinį karantiną – buvo nustatyti 34 infekcijos židiniai. Apie 1 000 užsikrėtimo atvejų buvo užfiksuota skerdyklose, slaugos namuose ir ligoninėse, taip pat  tarp migrantų darbininkų ir vakarėlių dalyvių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų