Ispanijoje šimtai vairuotojų įstrigo spūstyse: kelią blokavo katalonų separatistai

Šimtai lengvųjų automobilių ir sunkvežimių vairuotojų trečiadienį įstrigo didelėje transporto spūstyje Ispanijos šiaurės rytuose, kuri susidarė katalonų separatistams netoli Cheronos miesto blokavus svarbų greitkelį.

Protestuotojai greitkelyje AP-7 pradėjo rinktis antradienį vakare, o iki trečiadienio ryto pastatė kelias dideles barikadas iš medžių šakų ir metalinių kelio tvorelių.

Po kelių valandų į įvykio vietą atvyko policijos mikroautobusai. Artinantis riaušėms pasirengusių policininkų gretoms protestuotojai atsitraukė, padegdami kai kurias barikadas.

Regiono civilinės saugos departamentas paskelbė, kad gelbėjimo tarnybos dalijo vandenį, maistą ir antklodes nakčiai įstrigusiems vairuotojams ir keleiviams. 84 žmonės autobusu buvo nuvežti į sporto centrą netoliese, kad galėtų kelias valandas pailsėti.

Protestuotojus papiktino neseniai teismo paskirtos ilgos įkalinimo bausmės devyniems Katalonijos nepriklausomybę remiantiems politikams ir aktyvistams.

Antradienį prancūzų policija sulaikė aštuoniolika katalonų protestuotojų, kurie kelias valandas blokavo svarbią sienos tarp Prancūzijos ir Ispanijos perėją.

Protestai organizuojami po sekmadienį įvykusių Ispanijos nacionalinių rinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laisve

Laisve portretas
VisomsTautoms ! separatistai tai zmones su ginklu rankose,o cia Katalonai kovojantys uz savo laisve.

...

... portretas
LAISVĘ Katalonijai!

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuviai per daug bailūs pakovoti už save. Bepigu buvo, kai kadaise vokiečiai juos paprasčiausiai išpirko iš TSRS. Dabar tupi bailiai pabrukę uodegas. O katalonams palinkėsime sėkmės atsiskirti nuo fašistinės Ispanijos.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių