Įspėjimas turistams: Honkongas gali įkalinti karantino nesilaikančius atvykėlius

Honkongas nuo šeštadienio gali įkalinti arba skirti baudą bet kuriam atvykėliui iš Kinijos žemyninės dalies, nesilaikančiam dviejų savaičių karantino.

Honkongas atsisako visiškai uždaryti savo sieną su žemynine Kinija, tikėdamasis, kad įvestas karantino reikalavimas atbaidys keliautojus nuo kelionių. Karantinas taip pat bus taikomas keliautojams iš kitų šalių, jeigu prieš tai jie 14 dienų praleido Kinijoje.

Honkongo gyventojams bus leista karantino laikotarpį išbūti savo namuose, o užsieniečiai turės tą laiką prabūti viešbučiuose arba vietose, kuriose buvo numatę apsigyventi. Kelionės nesuplanavę atvykėliai bus siunčiami į karantino stovyklas.

Logistikos paslaugų sektoriaus darbuotojams, tokiems kaip sunkvežimių vairuotojai arba lėktuvų įgulų nariai, karantinas nebus taikomas.

Tiems, kurie nesilaikys karantino reikalavimo, gresia iki pusės metų laisvės atėmimo bausmė.

Honkongo administracijos sekretorius Matthew Cheungas (Metjus Čungas) paragino piliečius drausmingai laikytis karantino ir pažadėjo, kad bus atliekami atsitiktiniai patikrinimai. Pasak jo, karantinas nedarys įtakos prekių įvežimui iš žemyno, todėl priežasties paniškai apsipirkinėti nėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių