Istorija, sukrėtusi Angliją: lietuvis „išnyko“ bijodamas tautiečių

  • Teksto dydis:

Į Angliją užsidirbti atvykusio lietuvio Ričardo Puišio istorija sukrėtė visą Didžiąją Britaniją. Paaiškėjo, kad Wisbecho mieste į gyvenimą bandęs kabintis tautietis buvo išnaudojamas, reketuojamas ir pakliuvęs į šiuolaikinę vergiją iškentė smurto protrūkius. Pabėgęs nuo tautiečio, kuris lietuvį per prievartą laikė rūsyje, vyras miške pragyveno penkerius metus, kol netikėtas skambutis sesei išgelbėjo jo gyvybę.

Sukrečiančią lietuvio istoriją Didžiosios Britanijos visuomenei pirmadienį pristatė „Channel 4“ televizijos laida „24 Hours in Police Custody“. Beveik penkerius metus be žinios dingęs lietuvis mįslė buvo ir artimiesiems, ir Cambridgeshire regiono policijos pareigūnams. Jo lavono ne kartą ieškota priemiesčiuose, parkuose, miškuose, vandens telkiniuose, tačiau, kaip sako bylą tyrę detektyvai, lietuvis tarsi išgaravo.

Lemtingą 2020 metų liepos dieną pareigūnams pavyko surasti R. Puišį, kuris gyveno miške suręstoje pašiūrėje be jokių patogumų ar civilizacijos. Lietuvis priėmė policijos pagalbą ir per apklausą atskleidė šiurpią gyvenimo Anglijoje istoriją.

Jis tvirtino, kad per pažįstamus atvyko užsidirbti – jie padėjo susirasti ir darbą, ir gyvenamą vietą. Tačiau netrukus nuomojamame name, kur gyveno keletas žmonių, pradėjo lankytis kiti tautiečiai. R. Puišio teigimu, jie susirinkdavo „baliavoti“.

Laidoje vyras pasakojo, kad vieną dieną tarp jo ir neblaivaus kito tautiečio įsiplieskė nedidelis konfliktas, kuomet Ričardas buvo apkaltintas pavogęs vieną svarą sterlingų ir esą už šį darbelį dabar lietuviui turės sumokėti 1 000 svarų sterlingų. Vėliau reketuojamos sumos tik augo.

Iš R. Puišio buvo atimta banko kortelė, asmens dokumentai. Patyręs smurtą, Ričardas buvo įstumtas į namo rūsį ir jame užrakintas. Rytais būdavo išleidžiamas į darbą, vakarais scenarijus kartodavosi. Algos mokėjimo dieną R. Puišys niekuomet negalėdavo eiti niekur vienas – jį lydėjo kitas tautietis, kuris pasisavindavo visus lietuvio uždirbtus pinigus.

Kaip per apklausą tvirtino R. Puišys, lemtingą 2015 metų rugsėjo vakarą namuose vėl vyko išgertuvės, neblaivus kitas lietuvis pradėjo grasinti Ričardui, kad jį padurs ir liepė išsirinkti kūno vietą, kur pirmiausia norėtų sulaukti dūrio. Jis buvo spardomas, daužomas metaliniu strypu. Kambaryje prisitaškius kraujo, jam buvo liepta viską išvalyti. Vos paeinantis Ričardas nuėjo paimti valymo priemonių, tačiau ištaikęs progą – spruko iš namų ir pasislėpė netoliese esančiame miške.

Bijodamas tautiečių smurto, lietuvis taip ir nebepasirodė.

Jis neslėpė, kad bandydamas išgyventi turėjo valkatauti. Maitinosi konteineriuose rastomis maisto atliekomis, iš ten pat rankiojo ir drabužius, buitinius prietaisus, higienos priemonių likučius. Jam netikėtai pavyko rasti ir seną išmestą telefoną, todėl naktimis jis eidavo netoli prekybos centro „Asda“ ir prisijungdavo prie belaidžio ryšio interneto.

Taip po kelių metų pertraukos jis susisiekė su Vokietijoje gyvenančia seserimi ir papasakojo, kad yra gyvas, tačiau gyvena miške.

Visus tuos metus pareigūnai nebuvo sustabdę lietuvio paieškos, todėl seseriai informavus, kad su ja susisiekė brolis ir galimai apibūdinus jo gyvenamą vietą, buvo sutelktos didžiulės pareigūnų pajėgos kuo greičiau padėti lietuviui.

Šiuo metu Ričardas ir toliau gyvena Jungtinėje Karalystėje, jam suteikiama visokeriopa pagalba, tačiau dėl jo paties saugumo nėra atskleidžiamos jo tolimesnio gyvenimo detalės.

Lietuvis, kuris per prievartą laikė ir išnaudojo R. Puišį, taip pat nėra įvardijamas, tačiau iki šios dienos galioja Europoje išduotas sulaikymo areštas.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/vyras-isnyko-bijodamas-tautieciu



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
nieksu yra visose tautose,,o Algis esi pesimistas ,lyg 100metu diedukas

Anonimas

Anonimas portretas
Tai ar tuos iskrypelius narkomanus pasodino?

Algis

Algis portretas
Lietuviai susinaikins nes nekencia vienas kito ir jau like apie 2.7 milijono.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių