Italija imasi griežtesnių priemonių kovai su koronavirusu

Italijos vyriausybės vadovas Giuseppe Conte sekmadienį paskelbė apie virtinę naujų priemonių kovai su augančiu sergamumu koronavirusu, įskaitant suvaržymus barams bei restoranams ir rekomendacijas daugiau dirbti iš namų.

Restoranai turės nurodyti, kiek maksimaliai klienų gali aptarnauti, turės užsidaryti iki vidurnakčio, o prie vieno stalo galės sėdėti ne daugiau kaip šeši žmonės. Barai galės dirbti tik iki 18 valandos, išskyrus įstaigas, galinčias aptarnauti klientus prie stalų.   

Taip pat uždraustos mėgėjų komandinės treniruotės.

Mokyklose bus reguliuojami mokinių srautai, kad būtų lengviau laikytis fizinio atstumo.  

Italijoje plačiai paplitusios vietos šventės bei mugės taip pat bus uždraustos. Tai smarkiai paveiks sektorių, kuriame, kaip rodo žemės ūkio darbuotojų profsąjungos „Coldiretti“ duomenys, yra 34 tūkst. darbo vietų, o jo metinės apyvarta siekia 900 mln. eurų.   

Šios priemonės „turėtų padėti mums atremti naują užsikrėtimų bangą, smarkiai veikiančią Italiją ir Europą“, sakė G. Conte ir pridūrė: „Negalime švaistyti laiko.“

Italija pirmoji iš Europos valstybių smarkiai nukentėjo nuo naujojo koronaviruso. Šalyje užregistruota per 414 tūkst. koronavirusinės infekcijos atvejų, 36 543 žmonės nuo šios ligos mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių