Italiją sukrėtė brutalus jauno juodaodžio nužudymas

Italijoje šeštadienį šimtai žmonių dalyvavo brutaliai užmušto jauno juodaodžio, kurio mirtis sukrėtė visą šalį ir sulaukė užsienio vyriausybių pasmerkimo, laidotuvėse.

21 metų Willy Monteiro Duarte (Vilio Monteiro Duartės), kuris žuvo per rugsėjo 6-osios muštynes Romos pakraštyje, laidotuvėse dalyvavo premjeras Giuseppe Conte (Džuzepė Kontė) ir vidaus reikalų ministras.

Dėl W. Monteiro Duarte nužudymo buvo areštuoti keturi italai, tarp jų du broliai, anksčiau turėję reikalų su policija, tačiau prokurorai dar nėra pasakę, ar šis nusikaltimas buvo įvykdytas turint rasinių motyvų.

Italijos naujienų pranešimuose cituoti liudininkai pasakojo, kad W. Monteiro Duarte, kuris gimė Romoje, išeivių iš Žaliojo Kyšulio šeimoje, įsikišo pamatęs, kad mušamas jo draugas, ir pats buvo mirtinai sumuštas.

Scanpix nuotr.

Dauguma laidotuvių dalyvių vilkėjo baltus marškinius ir buvo su kaukėmis. Procesija ėjo į stadioną, kur W. Monteiro Duarte buvo pagerbtas, o paskui, išnešant jo karstą, žmonės iš pagarbos velioniui, kurį pažįstami vadino darbščiu ir doru jaunuoliu, plojo.

Privalome daug labiau visur ir visomis aplinkybėmis stengtis, kad mūsų vaikai augtų pagarbos visiems kultūroje.

Italijos premjeras, kuris skambino velionio šeimai pareikšti užuojautos, pareiškime pareikalavo teisingumo ir retoriškai klausė, ką reiškia, kai Italijoje gali būti nužudytas už bandymą padėti draugui.

„Privalome daug labiau visur ir visomis aplinkybėmis stengtis, kad mūsų vaikai augtų pagarbos visiems kultūroje“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jooo..

Jooo.. portretas
Kažkaip neįtikėtinai: kažkas susimušė, kažką sumušė negyvai (juodaodį) ir laidotuvėse dalyvauja premjeras, vidaus reikalų ministras...

Mercedes

Mercedes  portretas
Straipsnis sudas

nordland

nordland portretas
sorosinis portalas feikina, apie "sukresta italija". MELUOJATE, europa jau atsikando to liberastinio meslo ir multikulturizmo, apie kuri jau vengia uzsiminti ir patys liberastai.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių