Įvardijo šalis, kurias gali užpulti Rusija: didžiausias pavojus – ne Lietuvai

Buvęs Ukrainos prezidentas Leonidas Kučma mano, kad Trečiasis pasaulinis karas gali įvykti, jei Ukraina neatsilaikys prieš Rusijos Federacijos agresiją, rašo UNIAN.

Atsakydamas į klausimą apie galimybę konfliktui plėstis ir peraugti į Trečiąjį pasaulinį karą, L. Kučma sakė: „Priklausomai nuo to, kaip Ukraina įveiks agresiją. Galbūt Trečiasis pasaulinis karas jau vyksta. Jei priešinsimės, V. Putinas toliau neis“.

Jis taip pat manė, kad didžiausias pavojus gresia ne Lietuvai ar Lenkijai, o posovietinėms respublikoms už NATO ribų.

„Aliuzijos į Moldovą ir Šiaurės Kazachstaną tapo įprastos, dabar šiame kontekste minima ir Gruzija. Juk Rusija puola tik tuos, kurie yra silpnesni už ją, o dar geriau – mažesni“, – sakė jis.

NATO vadovas: Rusija gali užpulti ir dar daugiau šalių

Jei Rusija laimės karą Ukrainoje, Maskva gali užpulti ir dar daugiau šalių, ketvirtadienį perspėjo NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

„Jei Rusija laimės šį karą, (Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas) gaus patvirtinimą, kad smurtas yra veiksminga priemonė. Tada kitais taikiniais gali tapti (Ukrainos) kaimyninės šalys“, – teigė J. Stoltenbergas.

NATO vadovas pabrėžė, kad šiuo metu yra labai svarbu remti Ukrainą. Tačiau, pasak jo, Aljansas turi ir dar vieną uždavinį – užkirsti kelią karo išplitimui. J. Stoltenbergo teigimu, Rusijos invazija išryškino NATO svarbą Europos saugumui.

NATO generalinis sekretorius nurodė, kad Ukraina rengiasi kontrpuolimui šalies pietuose, o šalyje šiuo metu verda „brutalus ir kruvinas sekinimo karas“. Jis taip pat perspėjo apie padidėjusią Rusijos grėsmę Norvegijai.

J. Stoltenbergas kalbėjo Norvegijos Utiojos saloje, kur šiuo metu vyksta Darbo partijos jaunimo lygos vasaros stovykla. Čia 2011 m. Norvegijos pilietis Andersas Behringas Breivikas surengė masines žudynes, kurios pareikalavo 69 gyvybių. Buvęs Norvegijos premjeras J. Stoltenbergas anksčiau buvo Darbo partijos jaunimo lygos narys.


Šiame straipsnyje: Leonidas Kučmatrečiasis pasaulinis karasRusijos agresijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

skiep

skiep portretas
Gabrieliui nepatiks Kucmos nuomone.Jis juk be galo troksta,kad rusija uzpultu Lietuva.Ambasadoriu issiunte,uzblokavo tranzita,bando dar karta blokuot nepriimdamas mokejimo.Jei tai neisdegs,prades gelezinkelio "remonta".Jei ir tai nepades,susprogdins rusu traukini su keleiviais,tada jo planas tikrai isdegs ir Lietuva bus uzpulta.

Rusija puls Iraką.

Rusija puls Iraką.  portretas
Dar subombarduos Serbiją, Tada porą mažylių ir porą storulių ant Kijevo. Pasigardžiavimui panaudos cheminį ginklą (dioksiną) Vietname.

to to

to to portretas
kgb dėdule,čia tu, ar šiaip koks lgbt, oi.....kgb moralistas urapatriotas?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių