Izraelio kariuomenė praneša apie Gazos Ruože rastus trijų įkaitų palaikus

  • Teksto dydis:

Izraelio kariuomenė penktadienį pranešė, kad kariai karo draskomame Gazos Ruože rado trijų įkaitų, kuriuos spalio 7 dieną nužudė jų pagrobėjai, palaikus.

„Praėjusią naktį Izraelio gynybos pajėgos (kariuomenė) išgelbėjo mūsų įkaitų Shani Louk (Šani Louk), Amit Buskila (Amit Buskilos) ir Itzhako Gelerenterio (Icchako Gelerenterio) kūnus“, – per televiziją transliuotame kreipimesi pareiškė kariuomenės atstovas spaudai Danielis Hagari (Danielis Hagaris).

Jis pridūrė, kad šie Izraelio piliečiai „buvo paimti įkaitais per „Hamas“ spalio 7-osios žudynes ir nužudyti“ per kruviną išpuolį prieš muzikos festivalį „Nova“.

Į festivalį, kuris vyko netoli Reimo kibuco, esančio netoli Gazos Ruožo sienos, spalio 6 ir 7 dienomis susirinko tūkstančiai jaunų žmonių.

Izraelio pareigūnai teigė, kad palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ kovotojai perėjo sieną ir festivalyje nužudė daugiau kaip 360 žmonių.

„Ši baisi netektis veria širdį ... Mes grąžinsime visus įkaitus – ir gyvuosius, ir žuvusiuosius“, – po kariuomenės pranešimo paskelbtame pareiškime patikino ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus).

Naujienų agentūros AFP skaičiavimais, pagrįstais Izraelio duomenimis, festivalio „Nova“ aukos sudarė beveik trečdalį iš maždaug 1 170 žmonių, nužudytų per spalio 7-osios išpuolį, ir dauguma jų buvo civiliai gyventojai.

Iš 252 žmonių, tą dieną paimtų įkaitais, 125 vis dar laikomi Gazos Ruože, iš jų 37, kariuomenės teigimu, yra žuvę.

Izraelis pradėjo atsakomąjį puolimą prieš „Hamas“, per kurį, „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Gazos Ruože žuvo mažiausiai 35 303 žmonės, taip pat daugiausia civiliai.

Įkaitų ir dingusiųjų šeimų forumas pareiškė, kad palaikų atgavimas yra „skausmingas ir griežtas priminimas, jog privalome skubiai sugrąžinti visus savo brolius ir seseris iš žiaurios nelaisvės“.

22-ejų Sh. Louk, turėjusi dvigubą Vokietijos ir Izraelio pilietybę, buvo atpažinta internete paskelbtuose vaizdo įrašuose, kuriuose matoma jauna moteris, gulinti ant pilvo ginkluotų vyrų pilnoje pikapo bagažinėje, o kiek vėliau spalį buvo paskelbta, kad ji yra negyva.

Paskutinis A. Buskilos, kuri taip pat buvo pagrobta festivalyje, gyvybės ženklas buvo skambutis jos dėdei Shimonui (Šimonui), kuris girdėjo, kaip jo dukterėčia pagrobėjų maldavo jos neišvežti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
o is kur informacija apie 40 nupjautu zydu vaiku galvu??? gal maziau narkotiku vartokit ponai zydai?

Pilietis

Pilietis portretas
Vis trim žydais mažiau

Irgi klausimas

Irgi klausimas portretas
O kaip su 40 nupjautu zydu vaiku galvu? Dar vis iesko?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių