Izraelio kariuomenė: per smūgį Beirute likviduotas „Hezbollah“ lyderis

  • Teksto dydis:

Izraelio kariuomenė šeštadienį paskelbė, kad per smūgį Beirute žuvo „Hezbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala).

„Hassanas Nasrallah negyvas“, – socialiniame tinkle „X“ paskelbė kariuomenės atstovas Nadavas Shoshani (Nadavas Šošanis).

Kariuomenės atstovas kapitonas Davidas Avrahamas naujienų agentūrai AFP taip pat patvirtino, kad po penktadienio smūgių Libano sostinėje „Hezbollah“ vadas buvo likviduotas.

Grupuotei artimas šaltinis teigė, kad ryšys su H. Nasrallah nutrūko nuo penktadienio vakaro.

„Ryšys su Sayyedu Hassanu Nasrallah nutrūko nuo penktadienio vakaro“, – sakė šaltinis, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga. Jis nepatvirtino, ar vadas buvo nužudytas.

„X“ kariuomenė paskelbė, kad H. Nasrallah nužudymo operacijai suteikė kodinį pavadinimą „Naujoji tvarka“.

Pareiškime teigiama, kad per šiuos smūgius taip pat žuvo Ali Karake (Ali Karakė), kuris įvardijamas kaip „Hezbollah“ pietinio fronto vadas, ir nenurodytas skaičius kitų grupuotės vadų.

„Smūgis buvo surengtas tuo metu, kai „Hezbollah“ aukšto rango vadovybė veikė būstinėje ir vykdė teroristinę veiklą prieš Izraelio valstybės piliečius“, – sakoma pareiškime.

„Per 32 metus trukusį Hassano Nasrallah valdymą „Hezbollah“ generalinio sekretoriaus pareigose jis buvo atsakingas už daugybės Izraelio civilių ir karių nužudymą, tūkstančių teroristinių veiksmų planavimą ir vykdymą“, – tęsiama jame.

„Jis buvo atsakingas už vadovavimą teroristiniams išpuoliams visame pasaulyje, per kuriuos buvo nužudyti įvairių tautybių civiliai, ir jų vykdymą. Nasrallah buvo pagrindinis sprendimus priimantis asmuo ir strateginis organizacijos lyderis“, – pridūrė kariuomenė.

Ši grupuotė šaudyti į Izraelį pradėjo iškart po spalio 7 dieną palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ surengto kruvino išpuolio pietų Izraelyje, kuris sukėlė karą Gazos Ruože.

Pastarosiomis dienomis Izraelis nukreipė dėmesį iš Gazos Ruožo į Libaną, kur per bombardavimus žuvo daugiau kaip 700 žmonių ir apie 118 tūkst. buvo priversti palikti namus.

„Hezbollah“ patvirtino savo lyderio mirtį

Irano remiama Libano „Hezbollah“ grupuotė šeštadienį patvirtino, kad jos lyderis H. Nasrallah buvo nužudytas, po to, kai Izraelio kariuomenė pareiškė per penktadienį suduotą smūgį Beirute jį likvidavusi.

„Hezbollah“ generalinis sekretorius Sayyedas Hassanas Nasrallah prisijungė prie savo didžiųjų, nemirtingųjų bendražygių kankinių, kuriems vadovavo apie 30 metų“, – sakoma „Hezbollah“ pareiškime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Alio

>Alio portretas
o kodel narsus dzichado kovotojai slepiasi uz seneliu,moteru ir vaku nugaros? kodel civiliu gyventoju namu rusiuose irengia vadavietes, raketu paleidejus ir amunicijos sandelius?

> anonimas

> anonimas portretas
Bet tu ir durnas. Gal koks sovietinis tardytojas?

Alio

Alio portretas
O kiek senelių, moterų ir vaikų nerašo?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių