Iš Gazos Ruožo paleista raketa Izraelyje užmušė šešiametį

Naujausia iš Gazos Ruožo paleista islamistų judėjimo „Hamas“ kovotojų raketų salvė trečiadienį užmušė šešiametį berniuką Izraelio pietinėje dalyje, pranešė savanorių gelbėtojų organizacija „United Hatzalah“.

Islamistų žiniasklaida paskelbė, kad 130 raketų buvo paleista atsakant į Izraelio pajėgų veiksmus, per kuriuos Gazos mieste buvo sugriautas daugiaaukštis pastatas „al Sharouk“.

Naujienų agentūros AFP reporteriai ir Izraelio kariškiai patvirtino, kad apie oro pavojų perspėjančios sirenos buvo įjungtos keliose pietinėse gyvenvietėse ir Tel Avive bei jo apylinkėse.

Dalį raketų numušė Izraelio oro erdvės gynybos sistema „Iron Dome“ (Geležinis kupolas), bet dalis jų smogė įvairiose vietose šalies pietinėje dalyje. Per šią ataką buvo sužeista žmonių, o mažiausiai vienas žuvo, nurodė medikai.

„Šešiametis berniukas žuvo iš Gazos paleistai raketai smogus gyvenamajam pastatui Sderote“, – informavo savanoriška gelbėjimo tarnyba „United Hatzalah“.

Skubiosios pagalbos tarnyba „Magen David Adom“ (MDA) pranešė, kad Sderote ir pajūrio mieste Aškelone medikų pagalbos prireikė dar šešiems žmonėms.

Pastatas „al Sharouk“, kuriame buvo įsikūręs televizijos „al Aqsa“ biuras, yra jau trečias daugiaaukštis statinys, sugriautas Izraelio pajėgų ugnies nuo bombardavimo kampanijos pradžios pirmadienį.

Nuo pirmadienio Gazos Ruožo kovotojai paleido į Izraelį daugiau kaip tūkstantį raketų, o žydų valstybės pajėgos atsakė šimtais smūgių prieš islamistų grupuočių taikinius tankiai apgyventame palestiniečių anklave.

 

 

 


Šiame straipsnyje: Gazos ruožasIzraelisHamasLNK1

NAUJAUSI KOMENTARAI

to nieko

to nieko portretas
ten pilietinis karas,ten religijos kariauja, Palestina ir tu ir anu salis,tik vieni ja pervadino kitaip

Anonimas

Anonimas portretas
laukiniu karai arabijoj,jau septynesdesimt metu kariauja ir taika nesisviecia

Bb

Bb portretas
Tegul pešasi. Bent yra, ką pažiūrėti per žinias.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių