Izraelis: kartu su „Hezbollah“ vadu likviduota per 20 šios grupuotės narių

  • Teksto dydis:

Izraelio kariuomenė sekmadienį pranešė, kad per smūgį, kurio metu Beirute žuvo „Hezbollah“ vadas Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala), taip pat buvo likviduota daugiau kaip 20 šios Irano remiamos grupuotės narių.

„Taip pat buvo likviduota daugiau kaip 20 kitų įvairaus rango teroristų, kurie veikė po civiliniais pastatais esančioje požeminėje būstinėje Beirute ir vadovavo „Hezbollah“ teroristinėms operacijoms prieš Izraelio valstybę“, – sakoma Izraelio kariuomenės išplatintame pranešime.

Izraelio kariuomenė išplatintame pareiškime taip pat nurodė kai kurių per smūgį žuvusių „Hezbollah“ kovotojų pavardes.

Pranešime teigiama, kad buvo nukauti Ibrahimas Husseinas Jazini (Ibrahimas Huseinas Džazinis) ir Samiras Tawfiqas Dibas (Samiras Taufikas Dibas), kurie buvo laikomi artimiausiais H. Nasrallah bendražygiais.

„Dėl savo artumo jie atliko svarbų vaidmenį kasdienėje „Hezbollah“ ir ypač Nasrallah veikloje“, – pareiškė Izraelio kariuomenė.

Penktadienį per Izraelio oro smūgį Beiruto priemiesčiui žuvo H.Nasrallah, o šeštadienį jo mirtį patvirtino „Hezbollah“.

„Hezbollah“ sekmadienį taip pat nurodė, kad per smūgį, kai buvo nukautas H. Nasrallah, taip pat žuvo kitas aukšto rango vadas, Ali Karaki (Ali Karakis). Izraelio kariuomenė anksčiau sakė, kad A. Karaki žuvo per minimą smūgį taikantis į požeminį kompleksą, kuriame buvo susirinkę „Hezbollah“ aukšto rango veikėjai.

Kiti Izraelio kariuomenės įvardyti „Hezbollah“ nariai: Abedas al Amiras Muhammadas Sablini (Abedas Amiras Muhamadas Sablinis) ir Ali Naafas Ayoubas (Ali Nafas Ajubas).

„Hezbollah“ nedidelio intensyvumo smūgius Izraeliui per jo ir Libano sieną pradėjo kitą dieną po to, kai jos sąjungininkė, palestiniečių islamistų organizacija „Hamas“, spalio 7-ąją surengė beprecedentę ataką prieš Izraelį, taip išprovokuodama karą Gazos Ruože.

Izraelis yra užsiminęs apie galimybę surengti sausumos operaciją prieš „Hezbollah“ ir tai dar labiau pakurstė tarptautinės bendrijos susirūpinimą.

Žuvus H. Nasrallah, Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) sakė, kad šalis „suvedė sąskaitą“ už izraeliečių ir kitų šalių piliečių, įskaitant amerikiečius, žudymą.


Šiame straipsnyje: HezbollahIzraelisBeirutas

NAUJAUSI KOMENTARAI

O kiek

O kiek portretas
Paprastu zmoniu givybiu businese libane del teroristus zydu ataku.... Niekas apie tai neraso ir zydams sanksiju nededa... CIA tikros demokratijos kvapelis..... Jei rusai taip butu dares ukrajinoi tai zydo zyles jau senai nebutu...... Bet Rusijos prezidentas nesupuves..... Jis tikras kad nugales pries visus pasistus valzios kuri skleidzia mela....ir DEMOKRATIJA PRISIDENGE....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių