Izraelyje per rekordinę kaitros bangą kovojama su miškų gaisrais

  • Teksto dydis:

Izraelio ugniagesiai ketvirtadienį kovojo su didžiuliu gaisru, įsiplieskusiu netoli Jeruzalės, per rekordinę kaitros bangą visoje šalyje kilus daug gamtinių gaisrų.

Izraelyje pastarosiomis dienomis buvo pranešta apie maždaug 100 gaisrų, o „mažiausiai tris rajonus teko evakuoti“, naujienų agentūrai AFP sakė viena Viešojo saugumo ministerijos atstovė.

Izraelio meteorologijos tarnyba trečiadienį pranešė apie rekordiškai aukštas temperatūras. Tarnybos duomenimis, netoli Negyvosios jūros esančiame Sodome termometrų stulpeliai pakilo net iki 49,9 °C – tokia temperatūra buvo pirmą kartą išmatuota nuo Izraelio įkūrimo 1948 metais.

Pasak minėtos ministerijos atstovės, per gaisrus, kurie veikiausiai kilo dėl neatsargaus elgesio su ugnimi ir išplito dėl „aukštos temperatūros, sausros ir vėjų“, žmonės nenukentėjo.

Ji pridūrė, jog ketvirtadienį 12 gaisrininkų komandų ir keturi lėktuvai kovojo su liepsnomis Liftoje, esančioje netoli vieno svarbaus greitkelio, vedančio į Jeruzalę. Anot pareigūnės, gaisras iki vakaro buvo suvaldytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių