Pereiti į pagrindinį turinį

Izraelyje vyras ir žmona nužudė septynis „Hamas“ teroristus, kad išgelbėtų savo kūdikius

2023-10-10 07:06
DMN inf.

Gelbėdama savo vaikus nuo „Hamas“ teroristų, izraeliečių pora nužudė septynis iš jų, kad išgelbėtų savo vaikus. Deja, vyras ir žmona žuvo, rašo „New Voice“.

Adaras ir Itai Berdičevskiai
Adaras ir Itai Berdičevskiai / O. Vyšniakovo feisbuko paskyros nuotr.

Apie tai feisbuke papasakojo Izraelio konsulas Vakarų Ukrainos regione Olegas Višniakovas.

Adaras ir Itai Berdichevskiai buvo Izraelio armijos karininkai, todėl turėjo ginklų.

Teroristams priartėjus prie jų namų, pora savo dešimties mėnesių dvynius paslėpė mamadoje (sutvirtintame kambaryje, esančiame name). Jie patys liko laukti namuose, kad nukreiptų dėmesį nuo vaikų.

A. ir I. savo rankomis nužudė septynis teroristus, tačiau taip pat žuvo. Trylika valandų vaikai vieni išbuvo slėptuvėje. Vėliau juos rado seneliai.

„Jie yra saugūs, apsupti meilės ir rūpesčio. Juos rado Itajos brolis ir Adaro tėvas, kurie visą tą laiką kovojo su teroristais. Jie išgelbėjo dešimtis žmonių, bet nesugebėjo laiku atvykti pas artimuosius“, – pasakojo O. Višniakovas.

Iš viso per „Hamas“ teroristų išpuolį Izraelyje žuvo 900 žmonių, daugiau nei 250 iš jų – per muzikos festivalį netoli Gazos Ruožo.

Spalio 7 dieną palestiniečių grupuotės „Hamas“ teroristai įsiveržė į Izraelį. Jie pradėjo raketų atakas ir kirto pietinę Izraelio sieną, žudė žmones, kai kuriuos paėmė įkaitais. Reaguodamas į invaziją Izraelis pradėjo operaciją, pavadintą „Geležiniai kardai“. Spalio 8 dieną Izraelis pirmą kartą nuo 1973 metų paskelbė karinę padėtį.

Spalio 9 d. žiniasklaida pranešė, kad Izraelio ginkluotosios pajėgos ruošiasi sausumos operacijai – atakuos Gazos Ruožą. Kaip rašė Izraelio portalas „Walla“, Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanjahu apie tai informavo JAV prezidentą Joe Bideną. Prieš tai jis įspėjo, kad karas bus ilgas ir sunkus bei pažadėjo sunaikinti „Hamas“. Taip pat paragino Gazos Ruožo gyventojus „nedelsiant išvažiuoti“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų