J. Bidenas: Ukrainos prezidentas V. Zelenskis „nenorėjo girdėti“ perspėjimų apie invaziją

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) penktadienį pareiškė, kad Ukrainos vadovas Volodymyras Zelenskis „nenorėjo girdėti“ amerikiečių perspėjimų, kad Rusija ruošiasi įsiveržti į jo šalį.

„Žinau, daug žmonių galvojo, kad perdedu“, – J. Bidenas sakė per vieną lėšų rinkimo renginį Los Andžele, turėdamas galvoje savo išankstinius perspėjimus, kad Rusija ruošiasi užpulti Ukrainą.

„Tačiau žinojau, kad turime duomenų [šiam vertinimui] pagrįsti“, – prezidentas sakė girdint žurnalistams.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „ketino peržengti sieną. Ir nebuvo jokių abejonių, bet Zelenskis nenorėjo to girdėti, kaip ir daug [kitų] žmonių. Suprantu, kodėl jie nenorėjo to girdėti, bet jis [V. Putinas] įsiveržė“, kalbėjo J. Bidenas.

Jungtinės Valstijos pradėjo skambinti pavojaus varpais dėl Rusijos pasiruošimų pradėti invaziją į Ukrainą gerokai anksčiau, nei V. Putinas paskelbė „specialiąją karinę operaciją“ prieš kaimyninę šalį vasario 24 dieną.

Šie perspėjimai buvo vertinami nepatikliai ir netgi netiesiogiai kritikuojami kai kurių Vašingtono sąjungininkų Europoje, galvojusių, kad Jungtinės Valstijos pernelyg jautriai reaguoja.


Šiame straipsnyje: Joe Bidenasinvazijakaras UkrainojeVolodymyras Zelenskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių