Japonija: 45 iš laivo paleisti keleiviai pajuto galimus koronaviruso simptomus

Kelios dešimtys keleivių, kuriems po neigiamų koronaviruso tyrimų rezultatų buvo leista išlipti iš viruso židiniu tapusio kruizinio laivo „Diamond Princess“, pradėjo karščiuoti, todėl jų paprašyta atlikti pakartotinius koronaviruso tyrimus, paskelbė Japonijos sveikatos apsaugos ministras Katsunobu Kato.

Pasak K. Kato, vyriausybė susisiekė su 813 iš „Diamond Princess“ išleistais keleiviais. Iš viso praeitą savaitę iš laivo buvo išleista 970 keleivių, kuriems nediagnozuotas koronavirusas. Vis dėlto, vėliau keliems išleistiems keleiviams buvo diagnozuotas COVID-19 virusas.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) duomenimis, „45 žmonės pajuto tam tikrus simptomus“, parlamente sakė K. Kato.

„Paprašėme visų jų nueiti pas gydytoją ir pasidaryti tyrimus“, – teigė K. Kato.

Japonijoje valdžia yra kritikuojama dėl netinkamo krizės kruiziniame laive sprendimo, ypač po to, kai paaiškėjo, kad kai kuriems keleiviams laive nebuvo nustatytas koronavirusas, tačiau vėliau, atlikus pakartotinius tyrimus, virusas jiems visgi buvo diagnozuotas.

Po 14 dienų karantino laive paleistų žmonių buvo paprašyta likti namuose, tačiau jokių oficialių priemonių, ribojančių jų judėjimą, imtasi nebuvo.

Iki trečiadienio mažiausiai du buvę „Diamond Princess“ keleiviai, kuriems laive nenustatytas koronavirusas, buvo juo užsikrėtę.

Užsieniečiai, kurie po laive atliktų tyrimų, neparodžiusių užsikrėtimo koronavirusu, buvo paleisti ir parskraidinti atgal į Honkongą ir Australiją, taip pat pajuto koronaviruso simptomus, vėliau jiems diagnozuota ši liga.

Opozicijos parlamentarai kaltino vyriausybę neįvedus pakartotinio 14 dienų karantino po to, kai dalis keleivių paliko kruizinį laivą.

Šalys, kurios susigrąžino iš „Diamond Princess“ paleistus savo piliečius, juos dar kartą izoliavo, nes karantinas laive galimai buvo nepakankamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sulaukė

Sulaukė portretas
kol tikrai susirgs ir paleido iš laivo..

WW

WW portretas
Kazkaip keista - sedejo laive, nejaute simptomu (kitaip niekas ju neisleistu), tik is laivo - jau ir simptomus jaucia. Nesuprantu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių