Japonija nelauks blogiausio: evakuos pavojingo viruso epicentre atsidūrusį miestą

Japonija evakuos visus savo piliečius iš naujo viruso protrūkio epicentre atsidūrusio Kinijos Uhano miesto, kuriame paskelbtas karantinas, sekmadienį paskelbė japonų premjeras Shinzo Abe (Šindzas Abė).

„Nusprendėme visus [Japnijos piliečius Uhane] išsiųsti atgal į Japoniją, jei jie to nori, visomis galimomis priemonėmis, įskaitant užsakomąjį skrydį“, – žurnalistams sakė Sh. Abe.

„Įvairiais lygiais koordinuojame veiksmus su Kinijos vyriausybe ir paspartinsime šį procesą, kad greitai įvykdytume“ evakuaciją iš centrinės Hubėjaus provincijos sostinės Uhano, nurodė Japonijos premjeras.

Anksčiau vienas Užsienio reikalų ministerijos pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad Hubėjaus provincijoje yra 430 japonų.

Apie evakuaciją paskelbta kelioms kitoms šalims taip pat rengiant planus evakuoti savo darbuotojus ir piliečius.

Naujas koronavirusas, nuo kurio Kinijoje jau mirė 56 žmonės, kaip manoma, išplito iš vieno Uhano gyvūnų turgaus. Užsikrėtusiųjų jau yra beveik 2 tūkstančiai.

Kinija yra tarp didžiausių Japonijos prekybos partnerių; maždaug 160 su Japonija susijusių kompanijų turi biurus Uhane.

Japonijos sveikatos apsaugos pareigūnai šeštadienį patvirtino trečią užsikrėtimo atvejį šalyje. Visi šie trys pacientai neseniai lankėsi Uhane.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai ar jau japonai evakavo visus dešimt milijonų kinų miesto gyventojų ? Kokie debilai dirba žurnalistais šiame portale, net pavadinimo normalaus nesugeba sukurti...

Anonimas

Anonimas portretas
Gal mūsų žurnaliūgos ryt nusifantazuos, kad kinų komunistai jau iššaudė tą miestą ? Nenustebčiau...

kauniete

kauniete portretas
antra Ebola ,,tarptautine zmonijos tragedija Lietuva turetu neileisti kinieciu biznieriu I musu [maza]valstybe... mums tai labai pavojinga .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių