Japonijoje 19 neįgaliųjų nužudęs vyras nuteistas mirties bausme

2016 metais skerdynes globos namuose Japonijos Sagamiharos mieste, kur gyveno ribotų protinių galimybių žmonės, surengęs Satoshis Uematsu nuteistas mirties bausme. Nuosprendį pirmadienį paskelbė Jokohamos apygardos teismas.

30 metų vyro advokatai teigė, kad jis yra nepakaltinamas, ir prašė teismą pripažinti jį nekaltu.

Pats S. Uematsu sausio pradžioje per pirmąjį teismo posėdį prisipažino įvykdęs nusikaltimą ir atsiprašė už tai, ką padarė. Po įžanginio žodžio jis staiga ėmė siautėti ir mėgino kažką įsidėti į burną, bet prižiūrėtojai jį sutramdė.

Globos namai Sagamiharoje buvo užpulti 2016 metų liepą. Tuo metu ten buvo 150 gyventojų nuo 18 iki 75 metų amžiaus. S. Uematsu atvažiavo prie globos įstaigos automobiliu ir įsigavo į gyvenamąjį korpusą, plaktuku išdaužęs pirmojo aukšto langą. Vyras turėjo rankinę su peiliais. Per užpuolimą buvo nužudyti 19 neįgaliųjų, tarp jų – devyni vyrai ir dešimt moterų, daugiau kaip 20 buvo sužeisti.

Praėjus maždaug valandai po išpuolio, S. Uematsu atvyko į policijos nuovadą. Jis prisipažino surengęs žudynes pensione. Vėliau buvo sužinota, kad jis dirbo šioje įstaigoje beveik trejus metus ir išėjo iš darbo, likus keliems mėnesiams iki incidento.

Aiškindamas savo veiksmus, S. Uematsu teigė nelaikąs ribotų protinių galimybių pacientų žmonėmis ir norįs išgelbėti juos nuo kančių. Anksčiau taip pat buvo pranešta, kad kaltinamasis vartojo narkotikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių