Japonijoje vėl užfiksuotas užsikrėtimo koronavirusu atvejų prieaugio rekordas

Pastarąją parą Japonijoje užfiksuoti mažiausiai 2 898 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai - daugiausia per visą pandemijos laikotarpį. Tai ketvirtadienį pranešė šalies televizijos kanalas NHK.

Naujų užsikrėtimo atvejų skaičiaus antirekordai Japonijoje fiksuojami antrą parą paeiliui – trečiadienį buvo pranešta apie mažiausiai 2 811 naujų atvejų. Didžiausias infekcijos plitimo židinys tebėra Japonijos sostinė – Tokijuje per parą nustatyti 602 nauji užsikrėtimo atvejai, tai irgi aukščiausias rodiklis nuo pandemijos pradžios.

Bendras infekuotųjų skaičius Japonijoje viršijo 173 tūkst., užfiksuota apie 2,5 tūkst. mirčių.

Su koronaviruso plitimu susijusi padėtis Japonijoje pablogėjo sušvelninus ribojamąsias priemones ir pradėjus realizuoti vyriausybinę nuolaidų turistinėms kelionėms šalyje programą, kuria pasinaudojo daugiau kaip 30 mln. gyventojų. Tačiau Japonijoje beveik nėra verslo apribojimų dėl pandemijos. Apsauginių kaukių dėvėjimas yra rekomendacinio pobūdžio, bet dauguma japonų naudojasi šiomis individualios apsaugos priemonėmis net ir gatvėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Kai visam pasauly liepia sedeti namie, maziau keliauti , tai japoskos skatina su nuolaidom keliauti savo gyventojus po šalį ir platint virusa, skatina ekonomika dirbtinu budu, kai to nereikia visai, salis kuri daugiausia prasiskolinus , tokias nesamones daro, labai keisti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių