JAV centrinę dalį nusiaubė pražūtingi vėjai ir tornadai, nusinešę mažiausiai 11 gyvybių

  • Teksto dydis:

JAV rytinę pakrantę šeštadienį nusiaubė galingos audros, keliose centrinėse valstijose sukėlusios tornadus ir pražūtingus vėjus, per kuriuos žuvo mažiausiai 11 žmonių.

Kaip pranešė Arkanzaso valstijos gubernatorė Sarah Huckabee Sanders (Sara Hakabi Sanders), penktadienį per šį miestą, įskaitant sostinę Litl Roką, praūžė keli tornadai, kurių metu žuvo mažiausiai penkių žmonių gyvybes.

Skelbiama, kad dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Stichija smarkiai apgadino nukentėjusias vietoves: buvo sugriauta keletas namų, išvartyti automobiliai ir medžiai.

S. H. Sanders paskelbė nepaprastąją padėtį ir mobilizavo nacionalinę gvardiją, padėsiančią likviduoti padarinius.

Arkanzaso šiaurės rytuose esančio Vino miesto merė Jennifer Hobbs (Dženifer Hobs) televizijai CNN teigė, kad per audrą miestas buvo padalytas į dvi dalis.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba (NWS) taip pat perspėjo apie tornadus keliose kitose valstijose – nuo Ajovos iki Misisipės, kur praėjusią savaitę siautusi stichija nusinešė 25 žmonių gyvybes ir pridarė daug materialinės žalos.

Ilinojaus valstijos Belviderio mieste, esančiame netoli Čikagos, įvyko nelaimė, kai dėl nepalankių oro sąlygų įgriuvo „Apollo“ teatro stogas ir dalis fasado, o tuo metu ant scenos grojo sunkiojo metalo grupė.

Televizijos filmuotoje medžiagoje matyti, kaip gelbėtojai neštuvais išneša sužeistus koncerto lankytojus, o socialinėje žiniasklaidoje paskelbtuose vaizdo įrašuose užfiksuotos nuolaužos ant koncertų salės grindų ir kiauras teatro stogas.

Belviderio ugniagesių vadas Shawnas Schadle'as (Šonas Skadlas) pranešė, kad per nelaimę vienas žmogus žuvo, o 28 buvo sužeisti, iš kurių penki su sunkiais sužalojimais paguldyti į ligoninę.

Kelios JAV žiniasklaidos priemonės, remdamosi vietos valdžios institucijomis, pranešė, kad kaimyninėje Indianos valstijoje Salivano apygardoje per audrą žuvo trys žmonės.

Šeštadienį nepaprastųjų situacijų pareigūnai pranešė, kad naktį tornadai taip pat nusinešė vieną gyvybę Pontotoko apygardoje Misisipėje ir vieną – Madisono apygardoje Alabamoje.

JAV interneto svetainės „US Poweroutage“ duomenimis, šeštadienį mažiausiai 154 000 gyvenamųjų namų liko be elektros energijos.

Šeštadienį stichijai artėjant prie JAV rytinės pakrantės, keliose JAV vidurio Atlanto valstijose buvo paskelbti perspėjimai dėl smarkaus vėjo.

„Didžiausi vėjo gūsiai šiandien gali priartėti prie 100 km per valandą didžiojoje Apalačų, Ohajo slėnio ir Vidurio Atlanto dalyje“, – perspėjo Nacionalinė orų sistema.

JAV dažnai pasitaiko tornadų, ypač šalies centrinėje ir pietinėje dalyse.

2021 metų gruodį Kentukyje nuo tornadų žuvo mažiausiai 80 žmonių.


Šiame straipsnyje: JAVvėjaitornadaižuvo žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

to Egzorcizmas su jumoru..

to Egzorcizmas su jumoru.. portretas
Palauk, palauk ! Tie rusai(moskaliai) greit susprogdis Elowstouno ugne kalni ir kartu ir Kauno uztvantka Kges i Tada bus visa - "piz-da lila ir amerikonams ir lietuviams Kaune!:)) Tie, rusai-tokie "xuliganai":)))

Slava Ukraini !

Slava Ukraini ! portretas
Gerai, kad greit baigsis mongoloidu verzimasis i Vakarus. Tuo paciu uzsibaigs ir visos katastrofos.

Išvada

Išvada portretas
Alachas baudžia tuos niekšus. Gerai būtų, kad ir jų pakalikus nubaustų.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių