JAV ir jų sąjungininkės ragina Talibaną leisti išvykti norintiems afganams palikti šalį

Jungtinės Valstijos ir dar per 65 valstybes sekmadienį paragino vėl įsigalėjusį Talibaną leisti norintiems išvykti afganams palikti savo šalį ir perspėjo dėl atsakomybės už bet kokius pažeidimus.

„Jungtinės Valstijos prisijungia prie tarptautinės bendruomenės ir patvirtina, kad afganams ir užsienio piliečiams, norintiems išvykti, turi būti leista tai padaryti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas), Valstybės departamentui paskelbus pareiškimą, pasirašytą artimų sąjungininkų.

„Visose Afganistano valdžios pareigose esantys asmenys yra atsakingi ir atskaitingi už žmogaus gyvybės apsaugą“, – sakoma bendrame pareiškime.

Saugo oro uostą

JAV kariuomenė saugo Kabulo oro uosto teritoriją, sekmadienį pranešė Valstybės departamentas, pridūręs, kad Vašingtono ambasada Afganistano sostinėje buvo visiškai evakuota.

Scanpix nuotr.

„Visas ambasados personalas yra Hamido Karzai (Hamido Karzajaus) tarptautinio oro uosto patalpose, jo perimetrą saugo JAV kariuomenė“, – pranešime sakė JAV valstybės departamento atstovas Nedas Price'as (Nedas Praisas), kelios valandos po to, kai Talibanas perėmė Kabulo kontrolę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

išvada

išvada portretas
Amerika- tai milžinas molinėmis kojomis.

TAI KĄ JAV IR JŲ SĄJUNGININKAI VEIKĖ TENAI 20 METŲ?...

TAI KĄ JAV IR JŲ SĄJUNGININKAI VEIKĖ TENAI 20 METŲ?... portretas
Paskutiniai įvykiai Amerikoje atskleidė TIKRĄ JOS "DIDINGUMĄ". Tai parodė paskutiniai Prezidento rinkimai, po rinkiminis periodas ir dabartinis gėdingas ir niekšiškas bėgimas iš Afganistano.

Anonimas

Anonimas portretas
JAV keletą gal ir priims bet pagrindini kieki užkraus kitiems .Tad ruoškimės naujų europiečių ikurdinimui.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių