Pereiti į pagrindinį turinį

JAV labai atidžiai stebi padėtį, susijusią su naująja COVID-19 atmaina

2020-12-20 19:41
BNS inf.

JAV institucijos labai atidžiai stebi padėtį, susijusią su Jungtinėje Karalystėje (JK) plintančia nauja COVID-19 atmaina, sekmadienį pranešė JAV aukščiausi sveikatos apsaugos pareigūnai, pažymėję, kad šiuo metu nėra numatomas oro susisiekimo su JK draudimas.

Scanpix nuotr.

Jungtinių Valstijų pastangoms sukurti vakciną nuo koronaviruso vadovaujantis dr. Moncefas Slaoui (Monsifas Slaujis) CNN laidai „State of the Union“ teigė, jog JAV pareigūnai „dar nežino“, ar šalyje esama minėtos atmainos.

„Mes, žinoma, ... labai atidžiai viską stebime“, įskaitant Nacionalinius sveikatos institutus ir JAV ligų kontrolės ir prevencijos centrus, pažymėjo jis.

Šiuo metu, dr. M. Slaoui teigimu, neatrodo, kad kuri nors viruso atmaina būtų atspari sukurtoms vakcinoms.

„Manau, kad ši konkreti atmaina, plintanti Jungtinėje Karalystėje, neturėtų kliudyti susidaryti imunitetui pasiskiepijus“, – kalbėjo pareigūnas.

„Nemanau, kad šiuo metu yra priežasčių sunerimti“, – ABC laideoje „The Week“ pažymėjo ir JAV pareigūnas admirolas Brettas Giroiras (Bretas Geroiras), atsakingas už koronaviruso tyrimų priežiūrą, paklaustas apie naująją viruso atmainą.

Nemanau, kad šiuo metu yra priežasčių sunerimti.

Paklaustas, ar Jungtinės Valstijos gali pasekti Europos šalių, kurios sustabdė skrydžius iš Jungtinės Karalystės, pavyzdžiu, B. Giroiras atsakė: „Nemanau, kad turime to imtis“.

Dr. M. Slaoui pranešė kanalui CNN, kad pirmadienį Jungtinėse Valstijose bus išsiųsta dar beveik 8 mln. vakcinos nuo COVID-19 dozių – 2 mln. „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos bei 5,9 mln. penktadienį patvirtintos „Moderna“ vakcinos dozių.

Pirmasis skiepijimas bendrovės „Moderna“ vakcina „greičiausiai įvyks rytoj ryte“, pridūrė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų