JAV mirė dar vienas sulaikytas vaikas iš Gvatemalos

  • Teksto dydis:

Jungtinėse Valstijose antradienį mirė aštuonerių metų migrantas iš Gvatemalos, pranešė JAV muitinės ir sienų apsaugos tarnyba; tai jau antras šį mėnesį šalyje miręs sulaikytas vaikas.

Berniukas, buvęs su savo sulaikytu tėvu, pirmadienį dėl ligos simptomų buvo pristatytas į Naujosios Meksikos medicinos centrą, nurodė JAV muitinės ir sienų apsaugos tarnyba.

Medikai nustatė, kad vaikas peršalo, turėjo temperatūros, ir išrašė jam vaistų.

Kiek vėliau vaikas vėl buvo atvežtas į ligoninę dėl pykinimo ir vėmimo. Kiek po vidurnakčio aštuonmetis mirė.

Pasak JAV muitinės ir sienų apsaugos tarnybos, vaiko mirties priežastis kol kas neaiški, tačiau pareigūnai pažadėjo „užtikrinti nepriklausomą ir išsamią aplinkybių peržiūrą“.

Ši žinia sukėlė pasipiktinimą socialiniuose tinkluose. Berniukas mirė praėjus kelioms dienoms po to, kai namo buvo pargabentas mažametės gvatemalietės, mirusios JAV panašiomis aplinkybėmis, kūnas.

Jos mirtis vėl išjudino Jungtinėse Valstijose debatus dėl imigracijos politikos ir elgesio su migrantais.

„Mirė dar vienas vaikas vadovaujant šiai Administracijai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė kongresmenas Marcas Veasey (Markas Vyzis).

„Skaudu girdėti tokią naujieną per Kalėdas“, – pridūrė jis.

JAV lyderis Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) griežtą imigracijos politiką yra padaręs svarbiausiu savo prezidentavimo klausimu. Pasipiktinę kritikai kaltina jį demonizuojant migrantus politiniais tikslais.

Prezidentas pažadėjo pastatyti sieną prie valstybinės sienos su Meksika, dislokavo ten tūkstančius JAV karių ir pagal „nulinės tolerancijos“ nelegaliai migracijai politiką nuo tėvų atskyrė daugiau kaip 2 tūkst. migrantų vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

trampas

 trampas portretas
nu kokio velnio reikejo temtis vaika,namie palikt reikejo,tevai gi sugryz turejo po atostogu zygio.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių