JAV per parą patvirtintų COVID-19 atvejų padaugėjo 55 tūkst.

Jungtinės Valstijos per pastarąją parą nustatė 55 187 naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, sekmadienį pranešė Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universitetas.

Baltimorėje įsikūrusio universiteto nuolat atnaujinami duomenys 20 val. 30 min. vietos (pirmadienį 3 val. 30 min. Lietuvos) laiku rodė, kad labiausiai pasaulyje koronaviruso pandemijos paveiktoje šalyje nustatyta jau 4 229 624 užsikrėtimo atvejai.

Be to, 518 pacientų mirtis bendrą epidemijos šalyje aukų skaičių padidino iki 146 909.

Pavasario pabaigoje koronaviruso plitimas Jungtinėse Valstijose buvo sulėtėjęs, bet pastaruoju metu stebimi nauji pliūpsniai, ypač pietinėse ir vakarinėse valstijose – Kalifornijoje, Teksase, Alabamoje ir Floridoje.

Vėliausias kartas, kai per parą nustatytų užsikrėtimo atvejų skaičius priartėjo prie 60 tūkst., buvo beveik prieš dvi savaites, liepos 13-ąją.

Mokslininkai pripažįsta, kad praėjus trims ar keturioms savaitėms po staigaus užsikrėtimo atvejų pagausėjimo stebimas mirštamumo šuolis.

Pastarąsias keturias dienas Jungtinėse Valstijose mirdavo daugiau kaip po tūkstantį koronavirusu užsikrėtusių žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sušikta

Sušikta portretas
Amerika baigiasi jos dominavimas

Feikas

Feikas portretas
kaip ir visos žinios apie tą virusą.

ane?

ane? portretas
Toks įspūdis, jok JAV, medicininė sistema absoliučiai nesusitvarko su pandemija Tai tiesiog apgailėtina, "galingiausia" pasaulio valstybė negali padaryti tai, su kuo susitvarko ir žymiai silpnesnės valstybės.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių