JAV pareigūnai: kiberatakų prieš ligonines grėsmė yra neišvengiama

JAV saugumo tarnybos trečiadienį perspėjo apie „neišvengiamą kibernetinių nusikaltimų grėsmę“ ligoninėms ir sveikatos priežiūros paslaugų teikėjoms bei paragino šias įstaigas geriau rūpintis savo elektroninių tinklų saugumu.

Federalinio tyrimų biuro (FTB) ir dar dviejų vyriausybės agentūrų išplatintoje rekomendacijoje pabrėžiama, kad esama „patikimos informacijos“, jog programišiai taikosi į sveikatos priežiūros sektorių, naudodami kenkėjiškas programas, o tai „dažnai nulemia atakas reikalaujant išpirkos, duomenų vagystes ir sveikatos apsaugos paslaugų teikimo trikdymą“.

Toks perspėjimas nuskambėjo amerikiečių ligoninėms patiriant didelę apkrovą dėl augančio COVID-19 pacientų skaičiaus, tęsiantis koronaviruso pandemijai, lig šiol pareikalavusią šalyje daugiau nei 226 tūkst. žmonių gyvybių.

Kibernetinių nusikaltėlių naudojami išpirkos reikalaujantys virusai blokuoja taikiniu tapusius kompiuterius, kol sumokami pinigai.

Pastaraisiais metais JAV ir kitų šalių sveikatos apsaugos įstaigos dažnai tampa tokių atakų taikiniais.

Praėjusį mėnesį per įtariamą išpirkos reikalavusių įsilaužėlių ataką buvo sutrikdyta vieno didelio ligoninių ir klinikų tinklo veikla Jungtinėse Valstijos bei Didžiojoje Britanijoje.

2017 metais Jungtinės Karalystės nacionalinė sveikatos apsaugos sistema (NHS) buvo viena iš pasaulinių kibernetinių atakų reikalaujant išpirkos bangos aukų. Per tas atakas kai kurios ligoninės buvo priverstos nepriimti greitosios pagalbos automobilių ir atšaukti dalį operacijų.

JAV federalinės agentūros paragino šalies sveikatos apsaugos paslaugų teikėjas imtis „savalaikių ir pagrįstų atsargumo priemonių“, kad apsaugotų savo tinklus.

Paslaugų teikėjos taip pat raginamos kaip įmanoma greičiau atnaujinti savo operacines sistemas, programinę ir aparatinę įrangą, taip pat reguliariai skenuoti sistemas dėl virusų ir kenkėjiškų programų.

Agentūros taip pat rekomendavo reguliariai keisti slaptažodžius ir naudoti ne vienos pakopos tapatybės patvirtinimą.


Šiame straipsnyje: pandemijakiberatakosLigoninės

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
visais budais demokratai daro priesrinkymines provokacijas kriminaliniu pagrindu suversdami visa atsakomybe Trumpui taip dar labiau klampindami save su visa masonine sorosgauja?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių