JAV pareigūnai prie Floridos vandenyje rado vieną kūną, ieško 38 dingusiųjų

JAV Pakrančių sargyba trečiadienį pranešė, kad jos pareigūnai vandenyje netoli Floridos krantų rado vieną kūną ir ieško dar 38 dingusių žmonių, praėjus kelioms dienoms po to, kai numanomas migrantų laivas išplaukė iš Bahamų.

Kapitonė Jo-Ann F. Burdian (Džo En F. Berdian) per spaudos konferenciją sakė, kad svarbiausia yra rasti kitus migrantus gyvus.

„Tai baisu. Kuo ilgiau jie yra vandenyje... jūrinėje aplinkoje... su kiekviena akimirka darosi vis baisiau ir mažiau tikėtina“, kad pavyks rasti išgyvenusiųjų, sakė ji.

Gelbėtojai paieškas vykdė visą naktį po to, kai antradienio rytą ant apvirtusio laivelio prie Floridos krantų buvo rastas vienas išsigelbėjęs žmogus. Tarnyba įtaria, kad apvirtęs laivas priklausė žmonių kontrabandininkams.

Pasak J.-A. F. Burdian, mažiausiai keturių laivų ir penkių orlaivių įgulos jau patikrino didžiulę teritoriją, dydžiu prilygstančią Naujajam Džersiui.

Išgelbėtas vyras savo gelbėtojui sakė, kad laivas su 40 žmonių šeštadienį vakare išplaukė iš Biminio salų Bahamose, bet pateko į audrą ir apvirto. Pasak jo, niekas laive nedėvėjo gelbėjimosi liemenių.

JAV pakrančių sargyba pranešė, kad šeštadienį ir sekmadienį buvo paskelbtas perspėjimas mažiesiems laivams dėl nepalankių oro sąlygų, vėjo greičiui siekiant iki 37 km per val., o bangoms – iki trijų metrų aukštį.

Vietos žvejybos vedlys Tommy Sewellas (Tomis Siuelas) sakė, kad nuo sekmadienio iki pirmadienio pūtė stiprus vėjas ir lijo smarkus lietus.

Išgyvenęs žmogus buvo atvežtas į ligoninę dėl dehidratacijos ir perkaitimo saulėje. Antradienį jis buvo rastas sėdintis ant apvirtusio laivo už 72 km į rytus nuo Fort Pirso, pranešė Pakrančių sargyba. Ji kol kas nenurodė išsigelbėjusiojo ir jūroje dingusių žmonių kilmės šalies.

Yra žinoma, kad žmonių kontrabandininkai surenka migrantus Bahamose, esančiose netoli Floridos krantų, kad perplukdytų juos į Jungtines Valstijas. Dažnai jų laivai būna pavojingai perpildyti ir lengvai apvirsta. Per daug metų per tokias keliones jūroje žuvo tūkstančiai žmonių.

Dažniausiai tai būna migrantai iš Haičio ir Kubos, tačiau Bahamų karališkosios gynybinės pajėgos pranešė, kad anksčiau šį mėnesį sulaikė migrantų ir iš kitų pasaulio šalių, įskaitant Kolumbiją ir Ekvadorą.

Pakrančių apsaugos tarnyba nuolat patruliuoja vandenyse aplink Haitį, Dominikos Respubliką, Kubą ir Bahamas. Penktadienį pareigūnai išgelbėjo 88 haitiečius iš perkrauto krovininio laivo į vakarus nuo Didžiosios Inagvos salos Bahamų salose.

„Plaukiojimas Floridos sąsiauryje, Vinvardo ir Monos sąsiauriuose... yra ypatingai pavojinga ir gali kainuoti gyvybę“, – JAV Pakrančių sargyba paskelbė praėjusį savaitgalį.

Praėjusią liepą pakrančių apsaugos pareigūnai išgelbėjo 13 žmonių, kurių valtis apvirto prie Ki Vesto artėjant tropinei audrai „Elsa“.

Išgelbėti žmonės pasakojo, kad iš Kubos jų išplaukė 22, bet devyni dingo vandenyje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių