Pereiti į pagrindinį turinį

JAV pasiektas naujų COVID-19 atvejų skaičiaus rekordas – 77 tūkst. per parą

2020-07-18 05:05

Jungtinėse Valstijose jau trečią parą iš eilės fiksuojamas rekordinis naujų COVID-19 atvejų skaičius. Per pastarąsias 24 val. koronavirusas patvirtintas 77 638 žmonės, rodo Johnso Hopkinso universiteto renkami duomenys.

Scanpix nuotr.

Baltimorėje įsikūrusio universiteto duomenimis, JAV per parą nuo COVID-19 mirė 927 žmonės.

Iš viso labiausiai koronaviruso paveiktoje šalyje užregistruota 3,64 mln. COVID-19 atvejų ir 139 128 mirtys nuo šios ligos.

Ekspertai mano, kad Jungtinėse Valstijose niekada nesibaigė pirmoji COVID-19 banga, o pastarosiomis savaitėmis koronaviruso plitimas vėl spartėja, ypač kai kuriose vakarinėse ir pietinėse valstijose, kurios anksti atšaukė karantino apribojimus.

Kalifornijos Los Andželo apygardoje ketvirtadienį užregistruotas apygardos naujų COVID-19 atvejų rekordas – 4 592 per parą.

„Kiekvienam žmogui nesiėmus veiksmų, mums nepavyks sulėtinti plitimo“, – sakė apygardos visuomenės sveikatos direktorė Barbara Ferrer.

Teksase ir Arizonoje – su COVID-19 protrūkiais bandančiose dorotis valstijose – institucijos naudojasi vilkikais su šaldomomis priekabomis, kad susitvarkytų su augančiu COVID-19 aukų skaičiumi.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų