JAV: prieš „Hamas“ išpuolį penki Izraelio daliniai įvykdė žmogaus teisių pažeidimų

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos nustatė, kad Vakarų Krante penki Izraelio kariniai daliniai prieš „Hamas“ spalį įvykdytą išpuolį padarė rimtų žmogaus teisių pažeidimų prieš palestiniečius, pirmadienį pranešė Valstybės departamentas.

Izraelis dėl keturių iš šių penkių padalinių ėmėsi priemonių, žurnalistams sakė Valstybės departamento atstovo spaudai pavaduotojas Vedantas Patelis, o dėl penktojo padalinio vyksta pokalbiai su Izraelio vyriausybe.

„Po kruopštaus proceso nustatėme, kad penki Izraelio daliniai yra atsakingi už atskirus šiurkščius žmogaus teisių pažeidimus“, – teigė V. Patelis.

Jis pridūrė, kad visa tai vyko prieš spalio 7 dienos „Hamas“ išpuolį ir ne Gazos Ruože.

V. Patelis atsisakė įvardyti šiuos padalinius arba pasakyti, kokių priemonių prieš juos ėmėsi Izraelio vyriausybė.

Žiniasklaidos pranešimuose nurodoma, kad pažeidimais kaltinamas batalionas „Netzah Yehuda“, sudarytas daugiausia iš ultraortodoksų žydų.

JAV įstatymai draudžia vyriausybei finansuoti ar apginkluoti užsienio saugumo pajėgas, prieš kurias yra patikimų įtarimų dėl žmogaus teisių pažeidimų.

JAV teikia karinę pagalbą savo sąjungininkėms visame pasaulyje, įskaitant Izraelį.

Izraelio kariuomenė jau beveik septynis mėnesius Gazos Ruože kovoja su islamistų grupuote „Hamas“ ir beveik kasdien apšaudo judėjimą „Hezbollah“ pasienyje su Libanu. Abi grupuotes remia Iranas.

Ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) piktai reagavo į neseniai pasirodžiusius pranešimus, kad JAV gali pritaikyti sankcijas vienam Izraelio kariuomenės daliniui dėl žmogaus teisių pažeidimų, sakydamas, kad kariuomenė neturėtų būti baudžiama, kai šalis kariauja.

Per spalio 7-ąją „Hamas“ įvykdytą išpuolį, Izraelio duomenimis, žuvo 1 170 žmonių, daugiausia civilių.

Per šią ataką „Hamas“ kovotojai pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių 129, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 34 žuvusius.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per karą šioje teritorijoje žuvo mažiausiai 34 488 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
žydai parodė savo tikrąjį veidą.

Haga laukia

Haga laukia portretas
Žudikai.

Be

Be  portretas
Gailesčio ir visiems laikams Izraelis sunaikins hamas , sutriams turi būti gera pamoka už Izraelio piliečių žudynes.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių