JAV: Rusija prie Ukrainos sienos sutelkusi tiek karių, kiek jų nebuvo nuo konflikto pradžios

Rusija, JAV duomenimis, prie Ukrainos sienos sutelkė tiek pajėgų, kiek jų nebuvo nuo konflikto pradžios regione prieš septynerius metus.

„Rusija dabar pasienyje su Ukraina turi daugiau karių nei bet kada nuo 2014 metų“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė prezidento Joe Bideno atstovė Jen Psaki. Vašingtonui, anot jos, „vis didesnį nerimą kelia aštrėjanti Rusijos agresija Rytų Ukrainoje“.

Rusų dalinių perdislokavimas prie Ukrainos sienos šiuo metu Vakaruose kelia didelį susirūpinimą. Vokietijos kanclerė Angela Merkel ketvirtadienį per pokalbį telefonu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu pareikalavo mažinti pajėgas šalia Rytų Ukrainos.

Be to, nuo vasario vidurio vėl suintensyvėjo susirėmimai tarp prorusiškų separatistų ir vyriausybinių pajėgų Donbase. Kijevas ir Vakarai dėl padėties paaštrėjimo kaltina prorusiškus kovotojus ir Maskvą.

Per 2014 metais įsiplieskusį konfliktą Rytų Ukrainoje žuvo daugiau kaip 13 000 žmonių. Praėjusių metų liepą konflikto šalys susitarė dėl paliaubų, tačiau jos vis būdavo sulaužomos.


Šiame straipsnyje: RusijakariaiUkrainos sienaLNK1

NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSIJA IŠ ISTORIJOS KLAIDŲ MOKOSI...

RUSIJA IŠ ISTORIJOS KLAIDŲ MOKOSI... portretas
Niekšiškai, nepasiruošusią, buvusią Tarybų sąjungą užpuolė Vokietijos fašistai. Rusija, skirtingai nuo kai kurių Europos valstybių iš istorijos pasimokė. Daugiau tokių klaidų nepadarys. Šiandien JAV teroristai prieš Rusija paruošė Ukrainos fašistus. Ji elgiasi taip, kad kai kas, kaip tai buvo antro pasaulinio karo metu nelauks, kol Ukrainos fašistai atsidurtų prie Maskvos priemiesčių. Ši kartą vietoje Berlyno bus Kijevas...ir Hagos tribunolas tokiems, kaip Zelenskis.

Faktas

Faktas portretas
Juk kažkas privalo sutramdyti Kijevo fašistų kliką. Kijevo naciai supranta tik gra kumštį. Ateis laikas, kai Rusija įves tvarką savo pasienyje. Privers Kijevo nacius ir vaikžudžius bėgti į savo šeimininkų irštvą Vakaruose ir JAV. Po II-o pasaulinio ten rado prieglobsti šimtai Vokietijos nacių nusikaltėlių.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
didesnis nerimas yra tai kad šalių prezidentai ypač prancūzijos ir vokietijos mielai bedrauja su žudiku put in ass , visi turėtu atsisakyti priimti put in ass ir tiesiog su juo nebendrauti nurodant priežastį : mūsų šalis gerbią žmogų ir negerbia žudikų .
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių