JAV per tris dienas sulaikyta beveik 1,7 tūkst. protestuotojų

JAV per tris paras neramumų mažiausiai 15 valstijų ir Kolumbijos apygardoje, kuriuos sukėlė afroamerikiečio mirtis jį areštuojant, buvo sulaikyta beveik 1,7 tūkst. protestuotojų, rodo agentūros „Associated Press“ surinkti duomenys.

Jie rodo, kad per pastarąsias tris dienas 22-uose Jungtinių Valstijų miestuose buvo sulaikyti 1669 protestuotojai, tuo tarpu šeštadienio vakarą sulaikytųjų skaičius neviršijo 1,4 tūkstančio.

Minesotos valstijos didžiausias miestas Mineapolis tapo smurto epicentru, kai jame buvo nufilmuota, kaip afroamerikietis George'as Floydas (Džordžas Floidas) gegužės 25-ąją mirė areštuojamas – vienas iš policininkų kelias minutes keliu spaudė šio ant žemės paguldyto ir antrankiais surakinto vyro kaklą.

Policininkas Derekas Chauvinas (Derekas Šovinas) penktadienį buvo apkaltintas trečiojo laipsnio (netyčine) žmogžudyste ir gyvybės atėmimu dėl neatsargumo.

Kelias paras besitęsiantiems neramumams sklaidyti buvo pasitelkta Nacionalinė gvardija.


Šiame straipsnyje: JAVprotestaiMineapolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Opa

Opa portretas
O ukrainos mentai iš Berkuto po maidano sedi kaleimose uždaryti ir galvoja-O ka taip galima buvo?

Kaunas

Kaunas portretas
Pagaliau ar reikėjo taip ilgai laukti,plėšikai naikintojai turto tikiuosi susilauks bausmės.

J.K.

J.K. portretas
O kir msyei taikius protestuotojus,turto niokotojai,degintojai ,plėšiksi,tai jums taikūs protestuotojai.Pagalvokit tik plėšiką +žudiką sulaikė ir nugalabino,ten tokių yra tūkstančiai,jiems nerūpi numirėlis,o proha pašėlti,plėšti ,deginti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių