JK ir Prancūzijoje siautusi audra pareikalavo trijų gyvybių

Jungtinėje Karalystėje siaučiant audrai „Dennis“ sekmadienį mirė į upę įkritęs vyras, o kovojant su smarkiais potvyniais ir vėju į pagalbą pasitelkti kariai.

Tas vyras įkrito į Tauėjaus upę pietų Velse, nurodė policijos pareigūnai.

Policija socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad vėliau jis buvo rastas upėje Trebanoso apylinkėse.

Dar du žmonės buvo ištraukti iš jūros šeštadienį.

Audra siautėjo ir didžiojoje dalyje Prancūzijos; šalies šiaurės vakaruose apie 60 tūkst. vartotojų liko be elektros.

Britų meteorologai pietų Velse paskelbė retą raudoną pavojaus lygį ir perspėjo apie „reikšmingo poveikio dėl potvynio“ riziką, įskaitant „pavojų gyvybei dėl greitai tekančio vandens, didelio potvynio“ poveikio turtui ir keliams.

Sekmadienį nuo Tvido upės Škotijoje iki Kornvalio pietvakarių Anglijoje buvo paskelbta rekordiškai daug – 594 – perspėjimai dėl potvynių.

Pietų Velse esančiame Aberdarone buvo užfiksuotas vėjas, kurio greitis viršijo 150 km per valandą.

Socialiniuose tinkluose išplitusiose nuotraukose matyti netoliese esanti Tafo upė, išsiliejusi iš savo krantų, o Povise gelbėtojai skubėjo padėti namuose įstrigusiems žmonėms.

„Prognozuojama labai daug lietaus, ypač rytiniuose Pietų Velso slėniuose“, – sakė Jeremy Parras (Džeremis Paras) iš vyriausybinės institucijos „Natural Resources Wales“.

„Naktį [audros] padariniai gali būti milžiniški, tad visi turėtų itin rimtai pažiūrėti į perspėjimus“, – pridūrė jis.

Policija nurodė, kad Velse ir Anglijoje užfiksuota rimtų incidentų, taip pat pranešama ir apie nuošliaužas.

„Kai kurios bendruomenės buvo atkirstos,.. bet pagalbos tarnybų darbuotojai nenuilstamai dirba imdamiesi priemonių, kad užtikrintų gyventojų saugumą“, – pranešime sakė Pietų Velso policija.

Liūtys ir vėjas smarkiai paveikė kelius ir geležinkelius, taip pat nukentėjusius per praėjusią savaitę siautusią audrą „Ciara“.

Gynybos ministerija nusiuntė karių į Vakarų Jorkšyrą šiaurinėje Anglijos dalyje. Šis rajonas nukentėjo per potvynį, kuris kilo per praėjusio savaitgalio audrą.

„Mūsų ginkluotosios pajėgos yra visuomet pasirengusios padėti vietos valdžios institucijoms ir bendruomenėms, kada tik joms to reikia“, – pareiškė gynybos sekretorius Benas Wallace (Benas Volisas).

„British Airways“ ir „easyJet“ patvirtino atšaukusios skrydžių. Viename internete paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip smarkus vėjas trukdo nusileisti milžiniškam orlaiviui „Airbus A380“.

Iš audringos jūros pietinėje Anglijos pakrantėje šeštadienį buvo ištraukti dviejų žuvusiųjų kūnai.

Vienas iš jų veikiausiai buvo asmuo, kurio buvo ieškoma gavus pranešimą iš suskystintų naftos dujų (SND) tanklaivio apie dingusį įgulos narį.

Audra paveikė ir šiaurės vakarų Prancūziją, ypač Bretanę, kur Finistero ir Morbihano regionuose buvo paskelbtas oranžinis pavojaus lygis dėl liūčių ir potvynių, nurodė nacionalinė meteorologijos tarnyba „Meteo-France“.

Elektros tinklų operatorė „Enedis“ nurodė pasitelkęs 450 darbuotojų pagalbą bandant atkurti elektros tiekimą vartotojams.

Bendrovės atstovas nurodė, kad elektros tiekimas turėjo būti atkurtas iki pirmadienio.

Sekmadienio vakarą „Meteo-France“ paskelbė, kad vėjas nusilpo ir jo stiprumas nebesiekia 100 km per valandą.

Audra siautėjo ir kai kuriose gretimose valstybėse.

„Vėjas visą sekmadienį stiprės Vokietijoje, Danijoje ir pietų Švedijoje“, – anksčiau sekmadienį pranešė „AccuWeather“ meteorologė Maura Kelly (Mora Keli).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių