JK premjeras B. Johnsonas antrą naktį praleido intensyvios priežiūros skyriuje

Su naujojo koronaviruso infekcija (COVID-19) kovojantis Jungtinės Karalystės (JK) premjeras Borisas Johnsonas antrą naktį praleido intensyvios priežiūros skyriuje, tačiau teigiama, kad premjero būklė stabili.

B. Johnsoną pavaduojantis užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas pavadino premjerą „kovotoju“ ir teigė, kad B. Johnsonas kvėpuoja pats, jam nereikalinga pagalba. Pasak D. Raabo, jis įsitikinęs, kad B. Johnsonas išsikapstys, nes, „jei yra nors vienas dalykas, kurį aš žinau apie premjerą, jis yra kovotojas ir sugrįš“.

Antradienio vakarą B. Johnsono atstovas skelbė, kad premjero būklė yra stabili, o intensyvios priežiūros skyriuje jis laikomas atidžiam stebėjimui. Anksčiau antradienį atstovas teigė, kad 55 metų konservatorių lyderiui B. Johnsonui taikoma standartinė deguonies terapija, jis kvėpuoja be jokios kitos pagalbos ir jam nereikia plaučių ventiliatoriaus.

B. Johnsonas sulaukė palaikymo žinučių iš JK politikų ir pasaulio lyderių. JAV prezidentas Donaldas Trumpas perdavė geriausius linkėjimus „labai geram savo draugui B. Johnsonui“, o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas palinkėjo B. Johnsonui greitai pasveikti ir pridūrė, kad premjero optimizmas ir humoro jausmas padės jam pasveikti.

Ekspertų teigimu, premjero perkėlimas į intensyvios priežiūros skyrių rodo, kad jo būklė yra sunki.

„Nėra abejonių, kad toks įvykių posūkis reiškia, jog B. Johnsonas labai sunkiai serga“, – teigė Londono universiteto koledžo profesorius Derekas Hillas.

JK premjeras apie užsikrėtimą koronavirusu pranešė kovo 27 d. ir izoliavosi savo tarnybiniame bute. Į intensyvios priežiūros skyrių jis perkeltas šios savaitės pirmadienio vakarą, o į ligoninę paguldytas sekmadienį, nes praėjus 10 dienų po ligos pradžios B. Johnsoną vis dar kankino kosulys ir karščiavimas. Politikas gydomas Šv. Tomo ligoninėje Londone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linkime jam Exit

Linkime jam Exit portretas
Gerai būtų kad Europos griovėjas ryža kiaulė užsilenktų...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių