JT: iki metų pabaigos gali būti dar iki 500 tūkst. pabėgėlių iš Afganistano

Jungtinės Tautos penktadienį paskelbė, jog rengiasi galimybei, kad iki šių metų pabaigos iš Afganistano pabėgs dar iki pusės milijono žmonių.

„Rengiamės maždaug 500 tūkst. naujų pabėgėlių [srautui] regione. Tai blogiausio atvejo scenarijus“, – žurnalistams sakė JT pabėgėlių reikalų komisaro pavaduotoja Kelly Clements (Keli Klements).

 Privalo būti patraukti atsakomybėn

JT Saugumo Taryba penktadienį paragino tarptautinę bendriją patraukti atsakomybėn asmenis, susijusius su sprogdinimais prie Kabulo oro uosto.

„Saugumo Tarybos narės pabrėžė, kad reikia patraukti šių smerktinų teroro aktų kaltininkus, organizatorius, finansuotojus ir rėmėjus atsakomybėn“, – bendrame pareiškime sakė 15 narių Taryba.

„Jos paragino visas valstybes, laikantis savo įsipareigojimų pagal tarptautinę teisę ir atitinkamų Saugumo Tarybos rezoliucijų, aktyviai bendradarbiauti su visomis atitinkamomis institucijomis šiuo klausimu“, – priduriama jame.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Loni

Loni portretas
A tik tiek?

Anonimas

Anonimas portretas
Pažiūrėk geriau į lietuviškus snukius, ten tikrieji kvailiai. Landsbergis, Kasčiūnas, Anušauskas, Čmilė....net vemt verčia nuo jų visų..

[[[[[[ ]]]]]

[[[[[[   ]]]]] portretas
Durni tie afganai,turi tvarką daryti pas save šalyje o nebėgti.Vaikus peri ,veda kaip tarakonai ir daugiau nieko nesugeba,už juos turi galvoti ir daryti kitus dalykus kitos šalies žmonės.Nesupratau ,ar jie apsirūke ar prisipumpave narkotikų.Žiūrėkite i jų veidus ,neaiskaus supratimo išraiška,atrodo nesigaudo aplinkoje..Durnių priveš i išsivysčiusį pasaulį.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių