Jungtinė Karalystė evakuos savo piliečius iš kruizinio laivo Japonijoje

Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybė antradienį paskelbė evakuosianti savo piliečius iš kruizinio laivo Japonijoje, kuriame dėl koronaviruso įvestas karantinas.

JK į Japonija pasiųs lėktuvą, kuriuo bus parskraidinti laive „Diamond Princess“ įkalinti piliečiai.

Apie tai JK paskelbė pasekusi kitų valstybių pavyzdžiu. Apie galimybę evakuoti savo piliečius svarstė Kanada, Australija, Honkongas ir Pietų Korėja, o JAV evakuaciją jau įvykdė.

„Atsižvelgdami į sąlygas, siekiame suorganizuoti lėktuvą, kuris kaip įmanoma greičiau į JK parskraidintų visus „Diamond Princess“ esančius šalies piliečius, – teigė užsienio reikalų ministerijos atstovas. – Mūsų darbuotojai mėgina susisiekti su laive esančiais piliečiais, kad susitartų dėl visų svarbiausių klausimų“.

Kai vasario 3 d. kruizinis laivas prisišvartavo Japonijos Jokohamos uoste, jame buvo 3,7 tūkst. keleivių.

Antradienį Japonijos vyriausybė informavo, kad medikai jau patikrino visus laivu plaukusius asmenis. Tą pačią dieną pranešta, kad gavus naujus 681 žmonių tyrimų rezultatus, užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius laive šoktelėjo iki 542.

Remiantis JK žiniasklaidos pranešimais, laive yra 74 Didžiosios Britanijos piliečiai. Kai kurie laive įkalinti britai skundėsi, esą Londonas juos paliko likimo valiai, kitoms valstybėms organizuojant savo piliečių gelbėjimo operacijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių