Jungtinėje Karalystėje COVID-19 aukų skaičius perkopė 150 tūkstančių

  • Teksto dydis:

Jungtinėje Karalystėje koronaviruso pandemijos aukų skaičius šeštadienį perkopė 150 tūkstančių, pranešė vyriausybė.

Remiantis oficialiąja statistika, asmenų, mirusių nuo COVID-19 ne vėliau kaip po 28 dienų nuo teigiamo testo rezultato, šalyje padaugėjo iki 150 057.

Didžioji Britanija lieka viena labiausiai pandemijos paveiktų Europos šalių – daugiau mirties atvejų žemyne nustatyta tik Rusijoje.

Praėjusią savaitę Britanijoje buvo nustatyta rekordiškai daug naujų užsikrėtimo atvejų, bet vėliau epidemiologinė padėtis pagerėjo: per pastarąją parą patvirtinta 146 390 susirgimų.

Sparčiai plintant infekcijai, daugelyje JK ligoninių dėl izoliacijos pradėjo trūkti darbuotojų – taigi, Gynybos ministerija penktadienį paskelbė, kad į pagalbą medikams siųs karius.

Vis dėlto hospitalizacijos ir mirties atvejų skaičiai JK yra daug mažesni nei per pirmąją pandemijos bangą, kai gyventojai dar nebuvo vakcinuojami.

Britų vyriausybė ragina visuomenę skiepytis stiprinančiąja doze, kuri jau buvo suleista apie 61 proc. vyresnių nei 12 metų gyventojų. Valdžia taip pat stengiasi įtikinti imunizuotis to dar nepadariusius piliečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasaulio filtras valosi nuo

Pasaulio filtras valosi nuo portretas
Siuksliu,kurios neleidzia normaliems zmonems kvepuoti???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių